Rüya Şehir: Kyoto

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 18 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Rüya Şehir: Kyoto

Daracık sokakların minicik evleri ağırladığı tapınaklar şehri Kyoto, büyülü dokusuyla her yıl onlarca turisti bu ülkenin güzelliklerine davet ediyor.

Hozu nehri boyunca uzanan şehir; cıvıl cıvıl sokakları, farklı damak tadı için hazırlanmış rengarenk yemekleri, görülmeye değer tarihi güzellikleri ve yeşilin tüm tonlarını barındıran doğasıyla gelenleri büyülemek için inşa edilmiş gibi adeta. Kyoto’ya geldiğinizde her isteğe cevap verecek bir etkinlik bulmak mümkün.

Günübirlik gezilere katılarak şehrin etrafındaki doğayı yakından görmek istiyorsanız Arasimaya tam aradığınız yer diyebiliriz. Kültürel yerlerden sonra burası size dinlenmek için vazgeçilmez bir fırsat sunar adeta. Hozu Nehri kenarına kurulmuş olan minik kasaba gerçekten görülmeye değerdir. Nehrin kenarını süsleyen akçaağaçların gölgesinde güzel bir yemek yiyebilir ya da sandalla Venedik’i andıran Hozu Nehri’nde keyifli bir tur atabilirsiniz.

{ad:0}

Nehri süsleyen minik Togetsukyo Köprüsü gelen yerli misafirlerinin beğenisini fazlasıyla kazanıyor. Bu nedenle bayramlarda ve pazar günleri gitmenizi öneririz. Bu minik belde birçok tapınağa da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en önemlisi olan Nonomiya Mabedi prenslerin ülkenin önemli Şinto merkezi olan İse Mabetleri’nde erdemli birer inanan olarak yetişmesinde büyük rol oynuyor.

Mabetlerin yanı sıra eğlenceli bir tur içinde Araşimaya’da yer alan İwatamaya Parkı’nı tercih etmenizi öneririz. Ana kapısından sonra uzun ve yorucu bir tırmanış ile dağların arasında yer alan parka ulaşılıyor. Muhteşem manzarasının yanı sıra, misafirleri görmek için dağlardan aşağı inen maymunları görmek oldukça keyif veriyor. Yanınızdan geçen ya da bir ağacın tepesinde uyuklayan maymunları rahatça doğal ortamlarında görmek konuklara ayrı bir tecrübe sunuyor. Park sahiplerinin gözetiminde isterseniz onları fıstıkla besleyip, harika bir anı fotoğrafı çektirmeniz de mümkün.

Haberin tamamı için: MNG Box / Temmuz - Eylül

Benzer Yazılar