Prag Bu Mevsimde Çok Güzel!

Prag Bu Mevsimde Çok Güzel!

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 07 Haziran 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Prag Bu Mevsimde Çok Güzel!

Avrupa’nın en cazip seyahat rotalarından biri Prag, mimari dokusu, sanat etkinlikleri ve çağdaş olanaklarıyla yüz binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, Avrupa’nın en cazip seyahat rotalarından biri. İyi korunmuş mimari dokusu, sanat etkinlikleri ve çağdaş olanaklarıyla kent her yıl yüz binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Nüfusu yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi olan Prag, Avrupa’nın ortasında tarihten beri önemli bir kültür merkezi ve sanatçı yurdu. Romanesk, gotik, barok rokoko ve klasik dönemlerden kalma mimari eserlerini örnek bir bilinçle koruyan Prag, yazın gelişiyle iyice canlanıyor.

Karaluv Köprüsü’nün eski kent merkezine açılan tarafında heybetli bir gotik kule yükseliyor. Vltava Nehri’nin iki yakasını birleştiren köprü Prag’ın en ünlü eserlerinden. Tarihi 14. Yüzyıla kadar giden Karluv Köprüsü sadece yaya trafiğine açık ve gün boyunca hareketli.

{ad:0}

Prag Astronomi Saati, 1400’lü yıllarda yapıldı; dünyanın hala çalışan en eski saatlerinden biri. Üstündeki küçük pencerelerden çıkan figürlerinin her saat başı sunduğu gösteriyle ünlü.

Eski kent merkezinde Vltava Nehri’ne bakış Karluv Köprüsü ve Prag Kalesi manzarası sunuyor. Nehrin arkasındaki bir tepede bulunan kaleyi, Aziz Vitus Katedrali’nin kuleleri işaretliyor. Kale bölgesi ayrıca kentin ilk kurulduğu alan.

Haberin tamamı için: Atlas / Haziran

Benzer Yazılar