Polonya, Doğal ve Tarihi Güzellikleriyle Dikkat Çekiyor!

Polonya, Doğal ve Tarihi Güzellikleriyle Dikkat Çekiyor!

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 19 Haziran 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Polonya, Doğal ve Tarihi Güzellikleriyle Dikkat Çekiyor!

Polonya; Ortaçağ kentleri, etkileyici mimarisi, ulusal parkları, nehirleri ve korunan doğal alanlarıyla çekici bir ülke.

Polonya ve Ukrayna ortaklığıyla düzenlenen ‘Euro 2012’ bu yıl 8 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. İki ülkenin birlikte düzenlediği bu organizasyon, futbol dışında hiç şüphesiz turistik önem de taşıyor. Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Polonya, konuklarına farklı deneyimler yaşatıyor.

Pek çok Avrupa ülkesi gibi tarihi yapıları ve renkli kültürüyle dikkat çeken Polonya, 963 yılında tarih sahnesindeki yerini almış. Polonya ve Vistula nehirleri arasındaki yaylalarda yaşayan Islavlara, ‘yayla insanları’ manasına gelen ‘Polane’ deniliyormuş. Bu isim zamanla ‘Polonya’ haline dönüşmüş.

{ad:0}

Polonya, Ortaçağ kentleri, etkileyici mimarisi, ulusal parkları, nehirleri ve korunan doğal alanlarıyla çekici bir ülke. Başkent Varşova, ülkenin iş merkezi olmasının yanı sıra, sahip olduğu tarihi eserlerle turistlerin gözdesi. Eski Kent, başkentin en çok bilinen bölümü, ayrıca burada yer alan Kraliyet Kalesi ve Varşova Tarih Müzesi de öne çıkan yerler arasında.

Polonya’nın en önemli turizm noktası olarak kabul edilen Krakow, kiliselerin tüm ihtişamıyla göğe yükseldiği bir kent. Burası aynı zamanda sahip olduğu Ortaçağ atmosferiyle UNESCO’nun en önemli 12 tarihi alanından biri olarak anılıyor. Eski Kent’teki Pazar Meydanı, Ortaçağ’ın büyülü havasını günümüze taşıyor. Burada bulunan Wawel Katedrali ve Wawel Kraliyet Kalesi, kentin bu yönüyle en önemli eserleri.

Kuzeydoğu Polonya’da yer alan Masuria, kentin gölleri ve ormanlarıyla ünlü bölümü, burası ülkedeki göllerin yüzde 15’ini barındırıyor. Bot gezintileri için elverişli olan bu alanlarda balıkçılık, sörf ve yelken sporlarını yapmak mümkün.

Haberin tamamı için: Hafta Sonu / 13-19 Haziran