Ölüdeniz: Gezilecek Yerler Yapılacak 10 Şey

Ölüdeniz: Gezilecek Yerler Yapılacak 10 Şey

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 06 Aralık 2019
 • Son Güncellenme: 20 Şubat 2024
Ölüdeniz: Gezilecek Yerler Yapılacak 10 Şey

Yaz tatillerinin en sevilen bölgelerinden biri olan Ege’de yer alır Ölüdeniz. Yeryüzünün en güzel denizine ve kumsallarına ev sahipliği yapan Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir. Ege'nin gözbebeği olarak nitelendirilen destinasyonlarından Ölüdeniz'de yıl boyunca ılıman Akdeniz iklimi hakimdir. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bu beldeye en yakın havaalanı olan Dalaman Havalimanı 55 km uzaklıkta konumlanmaktadır. Fethiye ilçe merkezi ise 13 km mesafede olup 15 dakikalık araç yolculuğuyla ulaşılabilmektedir.

{ad:0}

{search:oludeniz-otelleri,Ölüdeniz Otelleri}

Peki Ölüdeniz nasıl bir yerdir? Muğla'nın en sevilen destinasyonları arasında gösterilen Fethiye'ye bağlı Ölüdeniz; dupduru denizi, tarihi dokusu, yeşille mavinin kucaklaştığı doğasıyla, Kelebekler Vadisi'yle, gökyüzünde süzülen rengarenk paraşütleriyle, Babadağ'ın gölgesinde uzanan altın kumlarıyla enfes manzaralar sunmaya devam etmektedir. Konaklamada ise Ölüdeniz otelleri oldukça revaçta.

Ölüdeniz manzara

Tatil için Ölüdeniz'i tercih ederseniz; Babadağ'dan atlayarak tandem yamaç paraşütü yapabilir ya da günübirlik jeep safarilere katılarak Saklıkent Kanyonu'nda rafting ve sonrasında çamur banyosu yapabilirsiniz. Bölgenin tarihi dokuya sahip antik kentlerini keşfedebilir, trekking gibi macera sporlarına katılarak tatillerine daha fazla heyecan katma olanağına sahip olursunuz. Ayrıca Mavi Mağara ve Akvaryum Koyu da yüzerek denizin tadını çıkarabilirsiniz.

{search:oludeniz-otelleri,Ölüdeniz Otelleri}

Ölüdeniz doğal güzelliklerinin ve akvaryum gibi temiz suyunun haricinde, yapılacak aktivitelerle de tatilcilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Birbirinden güzel plaj ve koyların yanı sıra; antik kentler, kanyonlar ve tarih ile doğanın iç içe geçişi de Ölüdeniz’i ilgi çekici lokasyonlardan biri yapıyor. Telmessos Antik Kenti üzerine kurulan Fethiye, olağanüstü bir tarihi mirasa sahip. Fethiye Arkeoloji Müzesi, Amintas Kaya Mezarları, Kadyana Antik Kenti ve Kayaköy kesinlikle tatil rotanızda olması gereken destinasyonlar. Fethiye’de gezilecek yerler sadece tarihi lokasyonlardan oluşmuyor; bu eşsiz belde çok güzel köyleri de bünyesinde barındırıyor. Fethiye Merkez’e 15 dakikalık mesafede bulunan Yanıklar Köyü rengarenk gün batımı ile ziyaretçileri büyülüyor. Her yıl nisan ayında düzenlenen “Kuzugöbeği Mantar Festivali” ile tanınan Yeşilüzümlü Köyü de farklı bir deneyim yaşamak isteyenlere benzersiz bir imkan sunuyor. Fethiye’de bulunan tekne turlarına katılmak da yapılacak aktivitelerin başında geliyor. En popüler olan “12 Adalar Turu” ile muhteşem koylar ve adaların tadını çıkarmak mümkün.

Ölüdeniz Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı

Ölüdeniz Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı

Belcekız beldesinde yer alan Ölüdeniz Kum Burnu, hep fotoğraflarda karşımıza çıkan görseliyle hafızlara kazınmış olan yerdir. Tertemiz, sığ denizi, bembeyaz kumlu plajı ve turkuaz, berrak sularıyla dünyanın en güzel plajları arasında gösterilmektedir. Kıdrak Koyu ve Ölüdeniz Kum Burnu'nun bir arada bulunduğu bu özel bölge, Ölüdeniz Tabiat Parkı'na dahil olup hem koruma altında hem girişleri ücretlidir. Dünyaca ünlü bu nokta, Belcekız Plajı olarak da bilinmektedir. Lagünün denize bakan kıyıları ne kadar dalgalı olursa olsun Ölüdeniz kısmı her zaman sakin ve durgun olduğu için bu isimle anılıyor. Lagünden çıkan kaynak suları, bölgede denizin diğer bölgelere göre daima daha az tuzlu, daha berrak ve temiz olmasına neden oluyor.

{search:belcekiz-otelleri,Belcekız Otelleri}

Ölüdeniz Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz'in hem en etkileyici yerlerinden biri hem de dünyaca ünlü doğa harikası olan yeri, Kelebekler Vadisi. Vadi ‘Kaplan Kelebekleri' ve diğer türlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu büyüleyici güzellikteki vadiyi keşfederken onlarca çeşit kelebek size eşlik edecek. Vadinin sonundaki mini şelaleyi de görmeden buradan ayrılmayın. Babadağ eteklerindeki bir koyda bulunan Kelebekler Vadisi, 1995 yılında 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edildi. Böylece koruma altına alınan bu bölgeye yapılaşma izini verilmemektedir. Bu etkileyici yerde bir günden fazla kalmak istiyorsanız, Kelebekler Vadisi Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

{search:kelebekler-vadisi-otelleri,Kelebekler Vadisi Otelleri}

Ölüdeniz Babadağ Paraşüt Atlayışı

Ölüdeniz Babadağ Paraşüt Atlayışı

Babadağ'ın eteklerinde kurulmuş bir şehirdir Ölüdeniz. En tepe noktası denizden 2000 metre yükseklikteki Babadağ, hava şartlarının elverişli olduğu günlerde paraşütçülerin atlayış için seçtiği yerlerden biridir.

{search:faralya-otelleri,Faralya Otelleri}

Kabak Koyu Vadisi

Kabak Koyu Vadisi

Antik Likya Yolu üzerinde bulunan bu doğa harikası yer, ağaç evleri ve bungalov tarzı otelleriyle ünlü. Otelleri dışında tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla saklı bir cennet Kabak Koyu Vadisi. Sizeler de Ölüdeniz tatilinizde bu bölgeyi de keşfedebilirsiniz.

{search:kabak-koyu-otelleri,Kabak Koyu Otelleri}

Likya Yolu

Likya Yolu

Ölüdeniz’den de geçen bir yoldur Likya Yolu. Bu tarihi yol 3 bin yıllık bir ticari geçmişe sahiptir ve dünyanın en uzun yürüyüş rotalarından biridir. Likya Yolu’nun bazı yerleri denize yakınken bazı tarafları da 1800 metre yükseklikte olup, doğayla hem mücadele edilecek hem de yürümenize değecek bir yerdir.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Ölüdeniz tatilinize renk katacak olan ve mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından biri de Saklıkent Kanyonu'dur. Kanyonun boyunca bir yürüyüş yolu sizi kanyonun iç taraflarına kadar götürüyor. Yürüyüş yolunun bittiği bir noktada kanyonun ilerisine gitmek için buz gibi akan nehrin içinden geçmeniz gerekecek. Burayı geçtikten sonra yürüyerek kanyonun içini keşfetmeye devam edebilirsiniz. Gökyüzüne uzanan kayaların arasında yaklaşık bir buçuk kilometrelik bir parkur var. Parkuru tamamladıktan sonra isterseniz burada mini bir rafting yapabilirsiniz. Sonrasında ise nehir kenarında hizmet veren tesislerden birinde dinlenerek leziz bir yemek yiyebilirsiniz. Günübirlik jeep safarileri düzenleyen firmalar buraya uğramaktadır ve öğle yemeği servisini burada vermektedir.

{search:tlos-saklikent-otelleri,Tlos Saklıkent Otelleri}

Kıdrak Koyu

Kıdrak koyu

Ölüdeniz'de bulunan Kıdrak Koyu, bölgenin en gözde kamp yerleri arasındadır. Koy, Ölüdeniz Plajı'nın bir kilometre uzaklığında yer almaktadır. Ölüdeniz Plajı'ndan doğuya doğru 1 km kadar giderseniz Kıdrak Koyu'nun tüm güzelliğine şahit olursunuz. Kolay bir ulaşım yoluna sahip olan koyun ince kumlu ve geniş bir plajı vardır.

Ölüdeniz Jeep Safari

Ölüdeniz Jeep Safari

Ölüdeniz’de hizmet veren tur firmaları özellikle yaz aylarında her gün safariler düzenlemektedir. İster 10 kişilik ciplerle isterseniz de 2 kişilik ciplerle bu safarilere katılarak bütün gün hem eğlenceli hem de aksiyon dolu saatler geçirebilirsiniz. Safariler için firmalar misafirlerini sabah servislerle otellerinden alıyor ve akşam etkinlikten sonra tekrar servislerle otellerine bırakıyorlar.

Ölüdeniz Tekne Turu

Ölüdeniz Tekne Turu

Ölüdeniz limanından her gün günübirlik gezi teknelerini turlar düzenlemektedir. Sabah 10:00 gibi hareket eden tekneler Ölüdeniz ve Fethiye’nin enfes koylarına uğrayarak misafirlerine harika bir gezi sunmaktadır. Akşam saat 18:00’a kadar sürene bu turlarda öğle yemeği de servis edilmektedir.

Ölüdeniz Tüplü Dalış

Ölüdeniz Tüplü Dalış

Yeryüzü güzellikleri kadar su altı güzelliklerine de sahip olan Ölüdeniz’de profesyonellerin ve dalışa meraklıların katılabileceği tüplü dalış turları düzenlenmektedir. Bu turlar arasında ister yarım günlük ister tam gün süren dalış turlarına katılabilirsiniz. İlk kez deneyecekseniz de sakın korkmayın zaten profesyonel bir eğitmen size deneme dalışınız esnasında eşlik edecek.

Ölüdeniz Plajları

Ölüdeniz: Gezilecek Yerler Yapılacak 10 Şey

Dünyanın en güzel tatil beldelerinden biri olan Ölüdeniz, birbirinden güzel çok sayıda plaj imkanı sunuyor. Mavi tonlarının içinde kaybolacağınız, yeşile ve doğal güzelliklere doyacağınız Ölüdeniz, denize girmek için birden çok seçenek bulunduruyor. Üstelik Ölüdeniz koylarında yer alan halk plajları ücretsiz oluşuyla da fazlasıyla ilgi görüyor. Belcekız Plajı, Kumburnu Plajı, Kelebekler Vadisi, Kıdrak Plajı, Kabak Plajı, Kuleli Plajı ve Katrancı bunlardan sadece bazıları. Hem sakin bir ortam bulup doyasıya rahatlayabileceğiniz, hem de ailenizle veya dostlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz; tertemiz ve turkuaz rengi suları ile öne çıkan Ölüdeniz bir sonraki tatil listenizdeki lokasyonlardan biri olmalı!

Konaklama seçenekleri için, Ölüdeniz Otelleri sitemizden yararlanabilirsiniz!