Manal Koyu
Manal Koyu - Görsel 1
Manal Koyu - Görsel 2
Manal Koyu - Görsel 3
Manal Koyu - Görsel 4
5 Fotoğraf
4/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Manal Koyu Hakkında

İzmir’e bağlı olan Manal Koyu, Mordoğan Karaburun’da masmavi denizi ile huzurlu ve sakin bir dinlenme alanı olarak yerini almış durumda. Sadece tatil değil olta balıkçılığı yapmayı seven kişiler tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. Sessiz ve huzurlu doğasıyla Manal Koyu gelenleri büyülüyor. Çok bilinmeyen saklı bir hazine denebilecek bir koy halinde. Tekne ve deniz tatillerini severlerin mutlaka görmesi gereken güzellikte bir alan. Özellikle yelkenli ile denize açılanların dinlenme ve yüzme için zaman geçirdikleri koylar arasında bulunuyor. Yaz aylarında güneşin sıcaklığı ve denizin serinliği ile birleşen koyda vakit geçirmek oldukça keyifli olur. Şehir hayatının koşuşturmasından ve yoğunluğundan uzakta bir alan. Kamp ve tatil için ideal bir alan olan Manal Koyu’nun denizi rüzgarlı günlerde bile sakin olma özelliğini korur. Manal Koyu yorum ve değerlendirmeleri oldukça olumlu yönde olduğu görülür.

Manal Koyu Nerede?

Temiz denizi, sessiz çevresi ve eşsiz manzaraları ile koylar tekne tatillerinin uğrak mekanları arasında yer alır. Manal Koyu nerede diye merak edenler için İzmir’e bağlı bir koy olduğu söylenebilir. İzmir eski karayolu üzerinde Mordoğan merkeze 6 km uzaklıktadır. Balıkova ile arasında ise 14 km uzaklık vardır. Küçük bir koy olan Manal Koyu temiz denizi ile rüzgarlı havalarda dahi sakin ve yüzülebilir. Manal Koyu harita üzerinde kolaylıkla bulunabilir ve ziyaret edilebilir. Yelkenli, tekne ve yat gibi deniz araçları ile yapılan tatillerde dinlenme noktası olarak tercih edilebilir. Tur teknelerinin de uğrak mekanlarından biri olan koy yüzme ve amatör balıkçılık yapmak için idealdir. Manal Koyu ulaşım için otobüs, özel araç ve tekne, yat ve yelkenli gibi ulaşım araçları kullanılabilir. 

Manal Koyu’nda Yapılacaklar

Manal Koyu’nu ziyaretinizde yapılabilecek pek çok aktivite bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yüzme ve denizde zaman geçirmek, Mordoğan gezilecek yerler ve tarihi mekanlar listesindeki aktivitelerin arasında yer alıyor. Beyaz kayalıkları ile yat, yelkenli ve turların ziyaret ettiği yerde yapılacaklar şu şekildedir;

  • Yüzme ve güneşlenme: Her koyda olduğu gibi Manal Koyu’nda da yapılabileceklerin en başında denizin keyfini çıkarmak gelir. Temiz ve berrak denizde günün her saatinde yüzmenin ayrı bir tadı vardır. Koy içerisinde belediyeye ait soyunma kabini ve tuvalet bulunur. Denizde yüzebilir ve sahil kenarında güneşlenebilirsiniz. Yanınıza şemsiye, sandalye ve havlu gibi ihtiyaçlarınızı almanız önerilir.
  • Amatör balıkçılık: Manal Koyu amatör balıkçıların da uğrak noktaları arasındadır. Berrak denizi ve zengin balık çeşitleri ile olta balıkçılığı yapılabilir. Taze balık avlanabilir ve lezzetli bir yemek molası verilebilir. 
  • Yelkenli ile açılma: Koy deniz araçları ile ziyaret edilebilen bir yer olduğundan özellikle yelkenli ile açılmayı seven ziyaretçiler için dinlenme ve mola alanı olarak değerlendirilebilir. 
  • Su sporları: Manal Koyu’nda yüzmenin yanı sıra jet ski, jetboard, su kızağı gibi su sporları ve aktiviteleri yapılabilir. Temiz ve sakin denizi tüm su aktiviteleri için uygun bir zemine sahiptir.
  • Dalış: Su yüzeyinde olduğu kadar dibinde de oldukça güzel manzaralar bulunur. Profesyonel ya da amatör olarak dalış yapmayı seven kişiler için koy dalışları da oldukça eğlenceli ve ilgi çekici aktiviteler arasında yer alır. 
  • Kamp: Manal Koyu kamp için de oldukça uygun bir alandır. Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzakta dinlenmek ve doğanın keyfini çıkarmak için kamp yapılabilir. Eşsiz manzaraları ile kamp yapmak için ideal bir seçenek olacaktır. Grup halinde ya da kişisel olarak kamp aktivitesi gerçekleştirilebilir.

Yorum / Değerlendirme

4/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
Manal Koyu
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?