Macera ve Huzurun Adası: Madagaskar

Macera ve Huzurun Adası: Madagaskar

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 06 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Macera ve Huzurun Adası: Madagaskar

Dünyanın “Tatil Adası” olma yolunda ilerleyen Madagaskar, keşfedilmeyi bekleyen bir macera bölgesi…

Madagaskar Cumhuriyeti, Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Madagaskar dünyanın 4’üncü büyük adasıdır. Afrika kıtası ile arasında Mozambik Kanalı yer alır. Dünyanın “Tatil Adası” olma yolunda ilerleyen Madagaskar, Hint Okyanusu’nun 4. Büyük adası, keşfedilmeyi bekleyen bir macera bölgesi… Birbirinden şaşırtıcı hayvan türleriyle bu cennet köşesini görmek, unutulmayacak bir serüven…

Madagaskar’ın başkenti Antananarivo, ‘Tana’ olarak da kısaltılır. Başkent Tana’nın nüfusu tahmini olarak 1.7 ve 3 milyon arsındadır. Tana Şehri yamaçları süsleyen rengarenk evleri, hareketli caddeleri ile görülmesi gereken yerlerden. Tana Madagaskar’ın ılıman iklim merkezinde yer alıyor. Başkentte çoğunlukla Merina (Madagaskardaki etnik grup) insanları yaşamaktadır.

{ad:0}

Madagaskar’ın kuzeyindeki Nosy Be Adası, pahalı bir ada ve zengin turistlerce çok seviliyor. Hatta adaya ylang ylang bitkisiyle dolu olduğu için ‘parfümlü ada’ deniliyor. Nosy Be, Madagaskar’ın en güzel denizine sahip. Gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında, turizm adada henüz yeni doğmuş bir bebek.

Haberin tamamı için: Ray Gurme / Eylül