Konya Mevlana Müzesi
Konya Mevlana Müzesi - Görsel 1
Konya Mevlana Müzesi - Görsel 2
Konya Mevlana Müzesi - Görsel 3
Konya Mevlana Müzesi - Görsel 4
5 Fotoğraf
5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz
Telefon

Konya Mevlana Müzesi Hakkında

’ Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol, Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol, Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol, Hoşgörülükte deniz gibi ol, Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

’ Mevlana ’ Gel, gel, ne olursan ol yine gel’ sözüyle tüm dünyayı kucaklayan Mevlana dünyanın dört bir yanından olduğu kadar ve yurdumuzun da her köşesinden yıl boyunca ziyaret edilmektedir. Mevlana Müzesi, Konya’ da Mevlana’ nın yaşamını sürdürdüğü topraklardadır.

Mevlana için ilk türbe 1274 yılında inşa edilmiş olup üzerine eklemeler, restorasyonlar yapılarak da müze günümüzdeki halini almıştır.

Konya Mezlana müzesi’ nin yer aldığı alanda en çok ziyaret edilen ve dikkat çekenler; Kubbe-i Harda yani Yeşil Kubbe olarak adlandırılan Mevlana Celaleddin Rumi’ nin türbesi, dergah eşyaları, değerli elyazmalarının hepsi, günümüz kemanına öncü olarak kabul edilen sekiz telli keman, sabır taşları ve Galileo’ nun ölüme mahkum edildiği zamnlarda astronomi dersleri vermek için kullanılmış olan küre arasında gösterilmektedir.

Konya Mevlana Müzesi oldukça rahat ve kolay bir ulaşım yoluna sahiptir. Şehre hangi yoldan giriş yaparsanız yapın Konya Mevlana Müzesi’ ne ulaşırsınız. Şehir merkezinde bulunan tüm kavşaklardaki tabelalarda yönlendirmeleri bulunmaktadır. Bu yönlendirme tabelaları ile rahat bir şekilde aracınızla müzeye ulaşabilirsiniz.

Aracı olmayanlar ise otogardan ya da çarşıdan da tramvay ve dolmuşlarla müzeye ulaşabilirsiniz. Günümüzde Mevlana Müzesi’ nin bulunduğu yer olan Mevlana Dergahı’ nın yeri, Selçuklular döneminde Selçuklu Sarayı’ nın gül bahçesiydi. Dönemin hükümdarı Sultan Alaeddin Keykubad bu yeri Mevlana’ nın babası Sultanü’ l-Ulema Bahaeddin Veled’ e armağan etmiştir.

Müze resmi ve dini bayram tatilleri de dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete açıktır. Sadece Pazartesi günleri normal açılış saatinden bir saat daha geç açılmaktadır. Konya Mevlana Müzesi giriş ücreti yoktur. Müze 2014 yılından itibaren ücretsiz gezilebilmektedir.

Yorum / Değerlendirme

5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Konya Mevlana Müzesi
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?