Kış Aylarında Evleneceklere Balayı Fikirleri

Kış Aylarında Evleneceklere Balayı Fikirleri

Paylaş
Neşe Akkoyun  
Eklenme: 23 Kasım 2016
 • Son Güncellenme: 13 Şubat 2024
Kış Aylarında Evleneceklere Balayı Fikirleri

Genelde düğün planları bahar ve yaz aylarında yapılsa da rahatlıkla söyleyebiliriz ki kışın büyüsü bir başka oluyor. Karla süslemiş manzaralar, doğanın sessizliği ve gökyüzünün renkleri düşünülünce rüya gibi bir balayı geçirebilirsiniz. Türkiye, dört mevsimin yaşandığı birbirinden güzel yerlere sahip olduğundan pek çok seçeneğiniz de var. Peki kışın balayına nereye gidilir? Otelinizdeki sıcacık odanızda manzaralara karşı kahve içmek, fotoğraflar çekmek, şömine başında ısınmak ve elbette eşinizle vakit geçirmek için en uygun yerleri bu yazımızda sizler için derledik. Unutamayacağınız bir kış balayı geçirmek için listemizdeki yerlere göz atıp kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

{ad:0}
  1. Kapadokya / Nevşehir
  2. Uludağ / Bursa
  3. Side / Antalya
  4. Abant / Bolu
  5. Kartepe / Kocaeli
  6. Sarıkamış / Kars
  7. Palandöken / Erzurum
  8. Ilgaz / Çankırı
  9. Erciyes / Kayseri
  10. Girne / KKTC

Kapadokya / Nevşehir

Eğer kışın balayından bahsediyorsak, listemizin ilk sırasında Nevşehir’e yer vermezsek olmaz. Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kapadokya özellikle de kış aylarında sizi muhteşem manzaralarla buluşturuyor. Tüm bölgenin güzelliklerini gökten izlemenize olanak sunan hava balonları, şömineli taş binalarda akşam yemekleri ve kaliteli konaklama tesisleri sayesinde tam bir kış klasiği olarak biliniyor. Elbette lav ve küllerin milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgârlarla aşınmasıyla meydana gelen Peri Bacaları’nı da unutmamak lazım; bu oluşumlar bölgenin en karakteristik özelliği. Eğer Kapadokya hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Kapadokya’nın En’leri yazımıza da göz atabilirsiniz. Konaklayabileceğiniz en romantik otelleri keşfetmek içinse Kapadokya Balayı Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Uludağ / Bursa

Kışın gidebileceğiniz en güzel balayı tatili yerleri arasında dünya çapında tanınan Uludağ da var. Kış turizminin merkezlerinden biri olan bu masalsı bölge, balayı planını soğuk aylarda yapanlar için özel fırsatlar sunmasıyla da oldukça ünlü. Onlarca seçenek arasında karar vermekte zorlanacağınız Uludağ Kayak Merkezi'ndeki lüks konaklama birimlerinin önemli bir bölümünde, balayı süiti yer alıyor. Bu süitler tamamen balayı tatilleri için ayrılmış ve odalar baştan aşağı çiftler için tasarlanmış. Sadece burada konaklayarak kayak yapabilir, kar kaplı manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşlerine çıkabilir, bol bol fotoğraf çekebilir ve en leziz kahvaltıların keyfini sürebilirsiniz. Kısaca bir kış tatilinden isteyebileceğiniz her şeyi elinizin altında bulabilirsiniz. Uludağ içerisindeki size uygun en kaliteli tesisleri keşfetmek için Uludağ otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz. Kış tatilinin tadını çıkarmak için en uygun aralığın Aralık-Şubat civarları olduğunu da ekleyelim.   

Side / Antalya

Ilıman iklimi sayesinde yıl boyunca konuk ağırlama potansiyeli olan Side, balayında sıcak bir rota arzu edenlerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir yer. Her şey dahil konaklamanın getirdiği konforlu ve lüks hizmet anlayışının yanı sıra çiftlere güzel bir kültür turu olanağı da sunuyor. Kışı seviyorum. Ama üşümek istemiyorum diye düşünen çiftlerdenseniz, Side'de beklentilerinizi karşılayan, keyifli bir tercih olacaktır. Antalya Balayı Otelleri sayfamıza göz atarak kendinize en uygun otelleri pratik bir şekilde bulabilirsiniz. 

{search:side-otelleri,Side Otelleri}

Abant / Bolu

Abant her mevsim insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip fakat kış vaktinde bunun da ötesine geçtiğini söyleyebiliriz. Yağlı boyayla çizilmiş manzara tablolarından fırlamış gibi gözüken manzarası, hayatınız boyunca unutamayacağınız güzellikler arasına rahatlıkla girebilir. Abant Gölü’nün masalsı güzelliği etrafında yürüyüşler yapabileceğiniz gibi konaklama olanağınız da mevcut. Romantik bir balayının en güzel adreslerinden olan Abant daha çok kafa dinlemelik, sakin bir tatil arayan çiftlere hitap ediyor. Eğer konaklayabileceğiniz yerler hakkında daha fazla fikir edinmek isterseniz Abant Balayı Otelleri listemizden faydalanabilirsiniz.

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Kartepe / Kocaeli

Kocaeli’nin popüler kış ilçesi Kartepe’de harika bir balayı geçirebilirsiniz. Yine İstanbul’a yakınlığı ile avantaj sağlayan bölge, doğal güzelliklerinden kayak imkânına kadar kendinizi tabiatın kollarına bırakabileceğiniz, kendine has bir bölge. Bu açıdan bakıldığında gezilecek yerlerin başında tabii ki Kartepe Kayak Merkezi yer alıyor. Hazır kış bastırmışken ne zamandır yapmak istediğiniz kayak sporu için de balayından fırsat yaratabilirsiniz. Hazır Kartepe’ye kadar gelmişken ilçenin meşhur yerlerinden Maşukiye’de de şirin bir köy havasını da içinize çekebilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ve özel atmosferiyle gönlünüzü çalan Kartepe’de gündelik hayatın stresini bir köşeye bırakarak balayınızın tadını çıkarabilirsiniz. Kartepe Otelleri sayfamızdan kendinize en uygun konaklama yerlerini keşfedebilir, önceden rezervasyon yaptırarak kar edebilirsiniz. 

Sarıkamış / Kars

Doğu Anadolu’nun zengin tarihi ile öne çıkan şehri Kars da yerli ve yabancı turistlerin uzun yıllardır gözdesi. Ankara ve Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi de bölgeye önem kazandırmış ve tren sayesinde nostaljik, keyifli yolculuklara olan ilgi artmış. Doğu Ekspresi aynı zamanda Kars’taki meşhur Sarıkamış ilçesinden de geçiyor. Kış turizminin ve kayak turizminin en popüler yerlerinden olan Sarıkamış’ta balayınızı kayak tatiliyle birleştirip macera dolu vakitler geçirebilirsiniz. Meşhur kaleleri, kayak merkezi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü de Sarıkamış’ın en çok bilinen gezilecek yerleri arasında. Tahıl ve etler ile zengin mutfağı sayesinde de tadına doyum olmayacak lezzetler keşfetmeniz mümkün. Konaklayabileceğiniz en güzel yerleri öğrenmek için Sarıkamış Kayak Otelleri sayfamızda göz atabilir, bütçenize en uygun yeri bulabilirsiniz. 

Palandöken / Erzurum

Erzurum’un merkez ilçelerinden Palandöken de her kesimden insanın dikkatini çeken harika bir kış bölgesi. Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden birini de bünyesinde taşıyan Palandöken, Erzurum Havalimanı’ndan araçla yaklaşık yarım saatlik mesafede. Böylece uçaktan iner inmez uzun yolculuklara gerek duymadan, bir an önce balayınız için Palandöken’e adım atabilirsiniz. Her seviyeye uygun pistlerin bulunduğu Palandöken Kayak Merkezi, slalom ve snowboard meraklılarına da hitap ediyor. Medreselerden müzelere tarihi yapılarıyla ünlü ilçede Tortum Şelalesi gibi tabiatın güzellikleri de fotoğraf karelerinize girmek için sizi bekliyor. Bölgedeki en güzel konaklama tesisleri için Palandöken Kayak Otelleri sayfamıza göz atabilir, şimdiden yerinizi ayırabilirsiniz.

Ilgaz / Çankırı

Çankırı’nın en bilinen ilçelerinden Ilgaz da kış turizminin gözde bölgelerinden birinde yer alıyor. İlçenin kayak merkezi de Ilgaz Sıradağları üzerinde konumlanıyor. Huzur veren atmosferi ve büyüleyici doğa manzaralarıyla romantik bir atmosferin de kapılarını aralıyor. Bölgedeki milli park içerisinde yer alan kayak merkezi, kış sezonu boyunca yerli ve yabancı sayısız turisti maceralarla buluşturuyor. Zorluk derecelerine göre değişen farklı pistlere sahip olmasıyla daha önce hiç kayak yapmayanların da zorlanmadan deneyebileceği bir yer. Ilgaz, sadece kayak merkezinin olanaklarıyla sınırlı değil; Aynı zamanda pek çok doğal güzelliği de mevcut. Meşhur Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası, Tuz Mağarası bunlardan yalnızca bazıları. Tarihin, doğal güzelliklerin ve kayak fırsatlarının muhteşem atmosferi içinde bir balayı geçirmek isterseniz, Ilgaz Otelleri sayfamızdan konaklayabileceğiniz en kaliteli tesislere ulaşabilirsiniz. 

{search:erciyes-otelleri,Erciyes Otelleri}

Erciyes / Kayseri

Erciyes, aynı adı taşıyan dağı ile meşhur bir Kayseri bölgesi. Kayseri’nin güneybatısındaki ovaların yanında yükselen Erciyes, genel olarak İç Anadolu’nun en yüksek dağı olmasıyla biliniyor. Erciyes Dağı günümüzde "Sönmüş bir yanardağ" olarak da tarif ediliyor. Türkiye’nin Alpleri olarak da anılan Erciyes Dağı, heybetli ve göz alıcı manzaralarıyla ünlü. Ülkenin en gelişmiş kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi’nde tercih edebileceğiniz birçok otel mevcut. Balayınızı süsleyecek piknik alanlarından doğa yürüyüşü aktivitelerine kadar uzanan geniş aktivite seçenekleri de düşünüldüğünde keyifli vakit geçirmeniz oldukça kolay. Tatiliniz boyunca konaklayabileceğiniz en kaliteli yerlere Erciyes Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

{search:girne-otelleri,Girne Otelleri}

Girne / KKTC

Akdeniz'in ılıman iklimine sahip Girne, ziyaretçilerine dört mevsim unutulmaz bir seyahat yaşatıyor. Neredeyse hiçbir eksiği olmayan her şey dahil, 4 ya da 5 yıldızlı misafirperver otelleri ve sıcacık insanlarıyla kent, balayı için sıklıkla tercih edilen şehirlerin başında yer alıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlence hayatı ve Girne Otelleri aracılığıyla arzu ettiğiniz gibi bir balayı tatili geçirebilir, otellerdeki balayı süitlerinde lüks konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Size uygun daha fazla otel seçeneği incelemek için aşağıdaki balayı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

{search:balayi-otelleri,Balayı Otelleri}

Yorumlar

ÖMÜR ALTUNÇİZME 
21.10.2020
Abant diye gösterdiğiniz foto, Bolu daki Gölcük gölüne daha çok benziyor
Uğur Çöğürcü 
18.09.2019
Kış aylarında evlenilir mi demeyin. Gayet güzel oluyor, benden demesi. :D
tokay ceritoğlu 
24.11.2016
Ziyaret yerleri farklı karakterlere hitap ediyor. Eşini tanımak için değişik bir yöntem bile olabilir, ancak bu geziyi evlenmeden önce yapmak şart, evlilikler ömür boyu sürmeli.