Kerpe’de Tekne Turu Nasıl Yapılır?

Kerpe’de Tekne Turu Nasıl Yapılır?

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 14 Ocak 2011
 • Son Güncellenme: 25 Ekim 2023
Kerpe’de Tekne Turu Nasıl Yapılır?

Tekne turu sevenlere farklı bir keşif önerisi Kerpe Tekne Turları! Kerpe’de tekne turu nasıl yapılır, nerelere uğrar, saatleri nelerdir sorularına yanıt veren detaylı rehberimizi sizinle paylaşıyoruz!

{ad:0}

Eğer konaklamalı bir gezi planınız varsa, bu küçük ama kendine has doğasıyla hayran bırakan liman kasabasında tatil yapmak istiyorsanız Kerpe Otelleri listesinden seçenekleri inceleyip tatil planınızı yapabilirsiniz.

{search:kerpe-otelleri,Kerpe Otelleri}

Kerpe'de Tekne Turu Zamanı

Kerpe’de yer alan Kefken Limanı’ndan kalkan tur tekneleri; Kerpe ve Kefken sahillerinin yanı sıra Kefken Adası’na da tur düzenliyor. En fazla 24 kişilik kapasiteye sahip tur tekneleri hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin her gün tur düzenliyor.

09.00 – 12.00, 12.00 – 15.00, 15.00 – 18.00 ve 18.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Kerpe tekne turları sırasında seyir rotası şu şekilde geliştiriliyor:

  • Kefken Limanı (başlangıç)
  • Kapri
  • Pembe Kayalar
  • Kerpe

Kerpe’ye vardıktan sonra tekne turuna katılanların yüzmesi için bir saatlik mola veriliyor ve ardından dönüş yoluna geçiliyor.

Bu sefer sıklığı ve rotanın yanı sıra;

  • Hafta içi ve hafta sonu 12.00 – 16.00 ile 16.00 – 20.00 saatleri arasında düzenlenen Kerpe tekne turları
  • Bursa’dan kalkarak İzmit, Kandıra, Kerpe ve Kefken’i ziyaret eden günübirlik tekne turları

gibi alternatif tekne turu seçenekleri de bulunmaktadır.

Kefken Adası’nda Ne Var?

Kerpe tekne turu alternatiflerinin hemen hemen hepsinin güzergâhında yer alan Kefken Adası, Karadeniz’de üzerinde insanların yaşadığı tek ada olarak biliniyor. Adanın birinci dereceden sit alanı olduğunu, bu nedenle de tarihi özelliklerinin büyük bölümünü muhafaza ettiğini belirtmekte fayda var.

Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden mimari kalıntılar, surlar ve antik su kuyularının yer aldığı Kefken Adası; balıkçılığın hâkim olduğu bir yerleşim yeridir. Batısında büyükçe balıkçı barınaklarının yer aldığı ada, amatör sualtı avcılarının popüler destinasyonlarından birisidir. Zıpkın ile kefal ve levrek gibi balıkların avlanabildiği adaya Cebeci’den tekne ile 8 ilâ 10 dakikada ulaşılabilmektedir. Sadece Kefken Adası’na tur düzenleyen tekneler de vardır.

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}