Katalan Milliyetçiliğin Başkenti: Barselona

Katalan Milliyetçiliğin Başkenti: Barselona

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 08 Nisan 2011
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Katalan Milliyetçiliğin Başkenti: Barselona

Yunanistan ve İtalya'dan sonra bize en yakın yaşam tarzına sahip İspanya'ya gezi planlıyorsanız, tüm gerginliklerinizi unutabilirsiniz...

Zeytin, güneş ve yaşamdan keyif alan insanlar ülkesi İspanya'ya Barselona'dan giriş yapacaksanız sizi ilk etkileyen mekân Barselona Havaalanı olacaktır. Kentin ilk ipuçlarını hava alanında göreceksiniz. İnce zevklerin ve damıtılmış bir sanat anlayışının ürünü dükkânlar, vitrinler ve ürünler...

{ad:0}

Barselona kent düzeni, planlı yapısı, geniş caddeleri, canlı yaşamı ve gece renkleri ile yaşanası bir Akdeniz kenti. Barselona'da yaşam zevkli ve kolay, Avrupa ve Akdeniz'in tüm nimetlerinden yararlanan ve yaşayanlarına sunan kent, tam bir açık hava müzesi. Barselona'da sadece Las Ramblas Bulvarı'nı gezmek birkaç gününüzü alacaktır.

Tam bir Katalan kenti olan Barselona, tarihsel süreçteki Madrid rekabetinin ve karşı duruşun başkenti. Katalanlar kendilerini İspanyollar'dan farklı görüyorlar. Bu nedenle Katalan kültürünü koruma çabaları özellikle Franko diktatörlüğünün yıkılması ile iyice hız kazanmış. Kent Katalanlar'ın gururu ve Madrid ile yarışma mekânı.

Katalan - İspanyol ve Barselona - Madrid çekişmesi ve yarışından habersizseniz Barselona'da kafanız karışabilir, çünkü ülkenin ayrı bir bayrağı ve dili mevcut. Barselona'da herkes Katalanca konuşuyor.

Barselona

Kentin takımı "Barça" Franko ve merkezi otoriteye karşı direnişin bir simgesi. Bu nedenle Barselona - Madrid futbol maçları "spordan öte bir şey." Belki de bu nedenle bu maçlara 1000 - 12000 Euro'ya bile bilet bulmak zor...

Barselona deyince akla gelen ilk isim Antoni Gaudi. Katalan milliyetçiliğinin kendini ifade yöntemi olarak modernizmin öncüsü olan Gaudi'nin 1905 ve 1910'larda yaptığı binalar bugün bile insanı hayretler içinde bırakıyor. Aklı ve zamanı zorlayan Casa Mila, Gaudi Bahçeleri, Sagrada Familia mutlaka görülmeli.

Gaudi Müzesi

Filmlere sahne olan sokakları, dünyanın en önemli derbileri arasında gösterilen "El Clásico"nun hırslı takımı ve "Barselona Barselona" filmine verdiği ismi ile bu harika şehri gezmek için en uygun ay ise mayıs, yaklaşıyor değil mi?

Kaynak: Yaşayan Bursa