Karabük Gezi Rehberi
1 Fotoğraf
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Karabük Gezi Rehberi

Tarihi esintilerin, doğal manzaralar ile bir araya geldiği Karabük şehri, Batı Karadeniz bölgesinin incisi olarak görülüyor. Yemyeşil ormanları ile nefesinizi açan bu şehir, aynı zamanda yüzyıllar öncesine dayanan uzun soluklu hikayeleri ile sizleri geçmişe götürüyor. Karabük gezi rehberi , sizlere merak ettiğiniz her şeyi detayları ile birlikte sunuyor.

Karabük Hakkında

İlk Tunç Devri zamanlarına kadar uzanan Karabük hayatının ilk yerleşim yeri Eskipazar bölgesi olarak biliniyor. Yapılan araştırmaların devamında ise İlkçağ'da Hitit ve Roma imparatorluğu gibi çeşitli devletlerin hakimiyet çevresinde olduğu belirleniyor. Belirtilen bilgiler doğrultusunda Karabük hangi bölgede sorunuzun cevabını ortaya çıkarıyor.

Eski çağlardan itibaren önemli bir konumda bulunan şehir, Karadeniz Bölgesi'nin batısında yer alıyor. Ticaret noktalarının üzerinde yer alan konumu sayesinde ülkemizin 78. ili olan Karabük'e Türklerin yerleşmesi ise 1071 yıllarında başlıyor.

Geçen zaman içinde yoğunlaşan Türk nüfusu sayesinde bu önemli ticaret ve turizm şehri, 1995 yılında Türkiye'nin gözde illerinden biri haline geliyor. Karabük şehrinin bu kadar hızlı ve yüksek derece gelişebilmesinin elbette ki birden fazla nedeni bulunuyor.

Hem konum avantajları hem de sanayileşme çalışmaları sayesinde yükselen şehir, doğasını günbegün korumaya devam ediyor. Karabük, Karadeniz Bölgesi'nin merkezinde yer almasının yanı sıra, Türkiye'nin başkenti olan Ankara'ya oldukça yakın olması ile birlikte önemli şehirler arasında bulunuyor. Bulunduğu önemli konum, şehri uğrak bölgeler kategorisine almayı başarıyor.

Ayrıca Türkiye'nin en önemli ticaret, turizm ve sanayi şehirleri arasında olan İstanbul'a yakınlığı da Karabük'ü vazgeçilmez kılıyor. Böylelikle hem tatilseverler hem de iş hayatına bağlı geziler, rotaları Karabük bölgesine çevirmeyi sağlıyor. Toplamda 4.

145 kilometrekareden oluşan şehir, 1937 yılı içinde kurulan meşhur Karabük Demir Çelik Fabrikası, günümüzde çalışmayı sürdürerek ne kadar sağlam ve dayanıklı temellerinin olduğunu kanıtlıyor. Türkiye'nin en önemli sanayi fabrikaları arasında olan Karabük Demir Çelik Fabrikası yanında çeşitli fabrikalarda faaliyet gösteriyor.

Tekstil, gıda, çimento gibi çeşitli fabrikalar da şehri sanayileşme yönünde ileriye götüren diğer seçeneklerden oluyor. Karabük'ün uğrak noktalar arasında bulunmasının diğer bir sebebi ise doğa güzellikleri ve kendine has manzaralarından kaynaklanıyor. Baktıkça gözlerinizi ayıramayacağınız tarihi eserler yeşil doğa ile bir araya gelince ortaya unutulmaz manzaralar çıkıyor.

Adeta bir kartpostalı inceliyormuş hissini uyandıran doğa harikaları her mevsim görülmeye hazır ziyaretçilerini bekliyor.

Karabük Yol Tarifi

Karabük'e nasıl gidilir sorusu aklınızda soru işaretleri uyandırıyor ise derin bir nefes alabilirsiniz. Çünkü Türkiye'nin en gözde şehirleri arasında olan Karabük hem kara yolu ile hem de hava yolu ile kolaylıkla ulaşılabilecek konumda yer alıyor. Eğer Karabük'te unutulmaz, sıcacık bir tatil planınız var ise özel aracınızla bile ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlk kez bu bölgeye gidiyor iseniz, yanınıza Karabük haritası alarak keyifli ve konforlu bir yolculuğa başlayabilirsiniz. Farklı noktalara uğrayarak bir gezi planlıyorsanız, Karabük'ün harika konumunun size çeşitli fırsatlar sunacağını bilmeniz gerekiyor. Ankara üzerinden bir yolculuk gerçekleştirerek farklı bölgeleri de rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Çünkü Ankara ve Karabük arası sadece 220 kilometre uzaklığa sahip oluyor. Aklınızdaki tatil planı kara yolu değil de hava yolu ise, Karabük'e uçak ile de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı'nı tercih ederek, aktarmasız uçuşlar ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul'dan başlayacak olan yolculuğunuz için Karabük yol tarifi ihtiyacı duyuyorsanız bu bölgeden de hem hava yolunu hem de kara yolunu tercih edebilirsiniz.

Karabük İklimi

Karabük, Karadeniz bölgesine ait olmasına rağmen karasal iklime sahip bir şehir oluyor. Bu yüzden Karabük hava koşulları kışın ve yazın birbirinden farklı olabiliyor. Kış aylarında yoğun yağışlı geçen şehir, harika manzaralar sunarken aynı zamanda toprağın canlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunuyor.

Eğer aklınızda Karabük gezisi var ise veya bu bölgeye yolunuz düşerse, mutlaka önceden Karabük hava durumu incelemesi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bol yağışlı geçen kış ve ilkbahar aylarının ardından kocaman ve yemyeşil ağaçların ziyaretçilere bıraktığı tertemiz havayı içinize çekerek harika vakit geçirebilirsiniz.

Hatta sağlık dolu vakitlerinizi uzatmak isterseniz şehrin sunduğu yemyeşil doğa içinde ailenizle, sevdiklerinizle veya bireysel olarak kamp kurabilirsiniz. Yaklaşık olarak %65'i ormanlar ile kaplı olan şehir, her mevsim vakit geçirebilecek alanlara sahip olduğu için dilediğiniz zamanda bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Kış aylarında Karabük'te bir gezi planlıyor iseniz, konaklayacağınız alanın yağmur manzarasına uyanarak unutulmaz bir sabah yaşayabilirsiniz. Doğanın kucak açtığı bu bölgede yağmur sonrası tertemiz toprak havası ile yürüyüş yaparak etrafı keşfe çıkabilirsiniz.

Karabük’te Gezilecek Yerler

Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile her yıl binlerce ziyaretçinin uğrak noktalarından bir tanesi olan Karabük'te keşfedebileceğiniz çok sayıda nokta sizi bekliyor. Karabük'te gezilecek yerler sayesinde tatilinizde geçirdiğiniz her an unutulmaz anılara dönüşüyor.

Karabük'te nereye gidilir sorusunun yanıtı için akla ilk gelen noktalardan bir tanesi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alan Safranbolu evleri oluyor. Geleneksel Türk mimarisinin en önemli örneklerinden olan evler, konuklarını adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Genel olarak konak tarzında inşa edilen yapıları detaylı bir şekilde gezebilmeniz için çok sayıda ulaşım seçeneği mevcut. Karabük'te gezebileceğiniz diğer noktalar:.

  • Tokatlı Kanyonu: Görenleri kendine hayran bırakan kanyonun 80 metre üzerine inşa edilmiş bir de cam teras bulunuyor. Kanyon manzarasını yukarıdan izlemenizi sağlayan terastaki seyir zevki etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Bu nokta fotoğrafçılıkla ilgilenen kişilerin de uğrak noktaları arasında yer alıyor.
  • Mencilis Mağarası: Karabük’ün en önemli doğal güzelliklerinden bir tanesi olan mağara, Türkiye’de keşfedilen en uzun beşinci mağara özelliğini taşıyor. 400 metresi ışıklandırılarak ziyarete açılan mağaranın tasarımı ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim fırsatı sunuyor.
  • Köprülü Mehmet Paşa Camii: 1662 yılında Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan cami, Osmanlı döneminin mimari dokularını konuklarına yaşatıyor. Caminin miğfer şeklinde olan kubbesi ve avlusunda yer alan güneş saati ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.
  • Eğriova Göleti: Doğal güzellikleri gezmek ve kamp yapmak isteyenler için ideal bir nokta olan gölet, sakinlik ve huzur arayışında olanların da beklentilerini karşılamayı başarıyor. Aynı zamanda Eğriova Göleti balıkçılık ile ilgilenen kişilerin de sıklıkla uğradığı noktalardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.
  • Hadrianapolis Antik Kenti: Eskipazar ilçesine bağlı olan antik kentin kuruluşu MÖ 320’li yıllara kadar uzanıyor. Roma ve Helenistik dönemlerinin izlerini taşıyan yapılar tarih tutkunlarına eşsiz bir fırsat sunuyor. Kentin içinde hamam, sur, kemer, kilise, çeşitli mozaikler gibi çok sayıda kalıntı bulunuyor. Siz de tatilinizde bu bölgeyi ziyaret ederek unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Karabük’te Ne Yenir?

Safranbolu evleri, mağaralar, tarihi yapıları gibi Karabük gezilecek güzel yerler ziyaretçilerin aklına ilk gelenler olsa da tatiliniz boyunca deneyebileceğiniz çok sayıda yöresel lezzet de sizi bekliyor. Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Karabük'te yemek ve tatlı açısından çok sayıda yöresel tarif geçirdiğiniz zamanları daha özel kılmanıza yardımcı oluyor.

Safranbolu'ya özgü bir hamur işi olan Safranbolu bükmesi, klasik pidelerden daha farklı bir lezzet arayışında olan misafirler için oldukça ideal. Aynı zamanda çullu börek de özel günlerde sıklıkla hazırlanan yemekler arasında bulunuyor.

Bir diğer yöresel tarif olan yayım, doyurucu ve leziz yapısı ile hem damaklarınızda eşsiz bir tat bırakıyor hem de gezileriniz için enerji depolamanızı sağlıyor. Hamur işi ürünlerinin yanı sıra Karabük ile özdeşleşen pek çok tatlı da bulunuyor.

Karabük bölgesinin en meşhur lezzetlerinden bir tanesi olan zerde tatlısı, pratik hazırlanışı ile birçok yerel işletmenin menüsünde yer alıyor. Ayrıca Türkiye'nin farklı bölgelerinde rastlanan höşmerim tatlısı da Karabük'te farklı bir tarz sunuyor.

Bölgede hizmet veren çok sayıda restoran, küçük işletme gibi mekanları tercih edebilir, benzersiz manzaralar karşısında hoş bir deneyim fırsatı yakalayabilirsiniz.

Karabük’e Ne Zaman Gidilir?

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Karabük, ziyaretçilerine yılın her mevsimi farklı bir atmosfer sunuyor. Bu nedenle doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dikkat çeken kente yılın her dönemi çok sayıda ziyaretçi uğruyor. Genel olarak konuklarına sakin ve huzurlu bir ortam sunan şehirdeki yoğunluk yaz ve bahar aylarında daha yüksek oluyor.

Karabük gezi rehberi planlaması yaparken bu noktaya dikkat ederek istediğiniz atmosferi daha rahat bir şekilde yakalayabilirsiniz. Bölgenin kendine özgü dokusu ziyaretçilerine doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, balık tutma gibi çok sayıda aktivite olanağı sunuyor. Bazı aktiviteler yıl boyu yapılabilirken bazıları için hava şartlarının ideal olması gerekiyor.

Karabük'e gitmeyi planlayan tatilciler için bu noktaları göz önünde bulundurmak büyük avantaj kazandırıyor. Safranbolu evleri, tarihi Yörük Köyü, Tokatlı Kanyonu ve diğer yerleri ziyaret etmek için yaz ve bahar ayları en ideal dönem olarak ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda bu dönemde Safranbolu Bağ Bozum Şenliği ve Uluslararası Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali yapılıyor. Samimi ve huzurlu ortamı ile şehir hayatının yorucu temposundan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir tercih olan Karabük'te gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri belirleyerek seyahat planınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Böylece tatilinizin her anını dolu dolu yaşayabilirsiniz.

Karabük’te Nerede Kalınır?

Siz de pek çok tatilci gibi “ Karabük'te nerede kalınır? ” sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Karabük güzel yerler sunmasının yanı sıra ziyaretçilerine çok sayıda konaklama seçeneği sunuyor. Kentin farklı noktalarında konumlanan çok sayıda otel alternatifi ziyaretçilerin isteklerinin karşılanmasını kolaylaştırıyor.

İster kent merkezine yakın isterseniz şehirden uzak daha sakin bir ortam sunan işletmeleri tercih edebilirsiniz. Karabük'te geçirdiğiniz süre boyunca konaklayabileceğiniz otellerin sundukları hizmetler ve fiyat seçenekleri de oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. 5 yıldızlı, butik, apart otel seçenekleri konuklarının farklı ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Ayrıca bölgede termal oteller de hizmet veriyor.

İşletmelerin sunduğu açık havuz, kapalı havuz, oda servisi, restoran, oda kahvaltı, otopark, kablosuz internet gibi çok sayıda hizmetten faydalanabileceğiniz oteller arasından kararınızı kolayca verebilirsiniz. Bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarını gezmek isteyenler için birçok tur da düzenleniyor. Bu durum günübirlik gezilerin ve konaklama ihtiyacının da yüksek olmasını beraberinde getiriyor.

Günübirlik geziler veya vaktini gezerek değerlendirmeyi düşünen ziyaretçiler için pansiyon seçenekleri de öne çıkıyor. Konuklarına ev konforu ve samimi bir ortam sunan pansiyonların avantajlı fiyatları da ziyaretçiler için avantaj kazandıran diğer bir nokta oluyor.

Karabük tatili planı yaparken gerçekleştirmek istediğiniz aktiviteleri ve gitmek istediğiniz zaman aralığını önceden belirleyerek beklentilerinizi karşılayan konaklama olanaklarına kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgenin sakin ve huzurlu ortamıyla şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşırken doğal ve tarihi güzellikler ile sevdiklerinizle unutamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz.

Karabük Otelleri

Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Karabük'te hizmet veren oteller, geçirdiğiniz süre boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayarak istediğiniz konforu elde etmenizi sağlıyor. İşletmeler ziyaretçilerine farklı konaklama ve konsept seçenekleri sunarak her alanda beklentileri karşılıyor. Aile tatili, muhafazakar, her şey dahil gibi opsiyonlar sevdiklerinizle istediğiniz konaklamayı ve tatili elde etmenize imkan tanıyor.

Minik dostlarını tatilde de yanlarından ayırmak istemeyenler için hayvan dostu oteller de mevcut. Karabük'te geçirdiğiniz süre boyunca konaklayabileceğiniz oteller kentin farklı noktalarında konumlanıyor. Bu özellik merkezi noktalara yakın olmak veya gözden uzak bir yerde kalmak isteyen ziyaretçiler için kolaylık sağlıyor.

Aynı zamanda konaklamak için tercih edebileceğiniz otellerin türü de değişiklik gösteriyor. 5 yıldızlı, apart, butik, termal otel gibi seçenekler yılın her döneminde yüksek konfor elde etmenizi sağlıyor. Otellerin türüne bağlı olarak tercih edebileceğiniz çeşitli oda türleri ve hizmetler de sizleri bekliyor.

Tatilinizde yaptığınız geziler ve katıldığınız aktivitelerin ardından otellerde günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Aynı zamanda otellerin sunduğu sauna ve masaj hizmetlerinden de yararlanarak enerji depolayabilirsiniz. Karabük gezisi yapmak isteyen ziyaretçiler böylesine geniş otel yelpazesi olması sayesinde hem hizmet hem de fiyat açısından istediklerini sonuçları elde edebiliyor.

İster günübirlik ister uzun süreli konaklama ihtiyacınız için otellerin özelliklerini inceleyebilir, beklentilerinize ve bütçenize en uygun olan seçeneği seçebilirsiniz. Tatiliniz boyunca eşsiz manzaralara karşı uyanarak günlük hayatın stresinden uzaklaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Karabük Termal Otelleri

Eşsiz doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Karabük'ü ziyaret edenlerin tatil beklentileri farklılık gösteriyor. Kente gelen ziyaretçilerin bir bölümü bölgedeki kaplıca sularından faydalanmak amacı ile geliyor. Tatil ve tedaviyi bir arada elde etmek isteyen konuklar için bu hizmeti sağlayan çok sayıda otel bulunuyor.

Karabük termal otelleri yerin altından çıkan doğal kaynakları ile şifa bulmak amacıyla gelen konukların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kaplıca sularının çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Termal kaynakların doğal sıcaklığı ağrısı olan ziyaretçilerin tatilleri boyunca rahatlamalarını sağlayarak hafiflemişlik hissi kazandırıyor. Termal oteller yılın her döneminde tercih etmek için ideal.

Otellerin sunduğu kaplıca ve termal havuz imkanları genel olarak ortak alanlarda olsa da, bazı işletmelerde aynı suya konuklar kendi odalarından erişebiliyor. Termal otellerin sunduğu avantajlardan bir diğeri ise tedavi amaçlı uygulamalar oluyor. İşletmelerde hizmet veren profesyonel fizyoterapistler ağrısı olan kişiler için gerekli adımların uygulanmasını sağlıyor.

Karabük'teki termal otel seçeneklerinde yapabilecekleriniz bunlarla da sınırlı kalmıyor. Kaplıca hizmetlerine ek olarak açık havuz ve kapalı havuz opsiyonları da ziyaretçilere sunuluyor. Aynı zamanda otellerin içinde yer alan restoran, açık büfe, eğlence mekanları gibi noktalar tatiliniz boyunca keyifli vakitler geçirmenize yardımcı oluyor.

Siz de Karabük termal otellerinin sunduğu ayrıcalıklardan faydalanabilir, tatilinizde tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atarak rahatlamış bir şekilde evinize dönebilirsiniz.

Karabük Otelleri Fiyatları

Karabük otelleri fiyatları üzerinde çok sayıda kriter belirleyici rol oynuyor. İşletmelerin fiyat seçeneklerini düzenlerken birçok hususu göz önünde bulundurması oldukça geniş bir fiyat listesini beraberinde getiriyor. Bu durum ziyaretçilerin kendi bütçesi için ideal tatil fırsatlarını kolayca bulmasına yardımcı oluyor.

Lüks tesislerden butik otellere kadar birçok seçenek olması da istediğiniz sonuçlara ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Otel fiyatları üzerindeki en önemli değişkenlerden bir tanesi sunulan hizmetler oluyor. Havuz, termal tesis, oda servisi, kahvaltı ve akşam yemeği gibi olanaklardan faydalanmak için ekstra ücret ödemeniz gerekebiliyor.

Bununla birlikte her şey dahil otel konsepti sunan işletmeler tüm bu olanaklardan daha hesaplı bir şekilde yararlanmanızı sağlıyor. Turizm sezonu olup olmaması da otel fiyatları üzerinde etkili olan diğer bir husus olarak öne çıkıyor.

Yılın her dönemi istek ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilen otellerin fiyat seçenekleri kentte ziyaretçi yoğunluğunun yüksek olduğu yaz ve bahar aylarında biraz daha farklı olabiliyor. Kaplıca olanaklarından yararlanmayı sağlayan termal oteller ise kış aylarında daha fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor. Bu nedenle bu işletmelerin fiyat aralıkları da buna bağlı olarak şekilleniyor.

Aynı zamanda merkezi noktalarda bulunan oteller kolay ulaşım sağlanabilirliği ile iç kısımda yer alanlardan fiyat bazında farklılık gösterebiliyor. Planınızı yaparken bu hususları dikkate alarak tatilinizi bütçe dostu bir şekilde yapabilirsiniz.

Karabük Tatili İçin Öneriler

Karabük gezisi planlayan ziyaretçilerin belirli hususları göz önünde bulundurmaları pek çok açıdan avantaj kazandırıyor. Hem tatili bütçe dostu bir şekilde yapmak hem de geçirilen zamanın her anını dolu dolu yaşamak için plan aşamasında detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor.

Aynı zamanda tatil rotası ve planı oluşturulduktan sonra diğer hususları belirlemek çok daha kolay bir hale bürünüyor. Siz de Karabük tatiliniz için yararlanabileceğiniz önerileri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Karabük’te kalınacak yerler arasında çok sayıda otel ve pansiyon seçeneklerinin öne çıkması uygun seçimi yapmayı kolaylaştırıyor. Örneğin tatilinizde doğa yürüyüşleri yapmayı ya da çevreyi gezmeyi planlıyorsanız pansiyon seçeneklerini seçerek kazanım sağlayabilirsiniz.
  • Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları yakından incelemek isteyenler Karabük rehber olanaklarından yararlanabiliyor. Aynı zamanda turlar tercih edilerek bölgenin tarihi, canlı yaşamı ve özellikleri hakkında detaylı bilgi edinilebiliyor.
  • Karabük ve çevresindeki noktaları ziyaret etmeyi planlıyorsanız merkeze yakın konumlanan otelleri tercih edebilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz noktalara çok daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Tatilinizin dönemine de bağlı olarak açık ve kapalı havuzlu otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu sayede günün yorgunluğunu kendinizi serin sulara bırakarak üzerinizden atabilirsiniz.
  • Karabük tatili yapmayı düşünenler için en önemli noktalardan bir tanesi planın önceden yapılması oluyor. Gerekli düzenlemelerin yapılması istediğiniz olanaklardan yararlanmanızı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda erken rezervasyon fırsatları ile çok daha hesaplı bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz.
Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Karabük Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Karabük'ün Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdedir?

Uzun soluklu bir Karabük tatili isterseniz, bu bölgede gezip görebileceğiniz birçok nokta olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü Karabük tarihi çok eski zamanlara kadar uzandığı için geriye çeşitli tarihi yapılar, mağaralar ve camiler bırakıyor. Bu tarihi alanlar, şehrin eşsiz doğası ile bir araya gelince ziyaretçilere çeşitli seçenekler sunuluyor. Safranbolu evleri, tarihi müzeler, ormanlar, kanyonlar ve gezilecek yerler sizleri misafir etmeyi bekliyor.

Karabük'te Nerede Kalınır?

Karadeniz bölgesinin parlayan şehirleri arasında bulunan Karabük, ziyaretçilerine çeşitli ve uygun Karabük otelleri seçenekleri sunuyor. Eğer Karabük nerede ve bu bölgeye nasıl ulaşım sağlanır gibi sorularınıza yanıt aldığınızı düşünüyorsanız, sırada bu unutulmaz tatilinizde nerede ve nasıl konaklayabileceğiniz sorusu geliyor. Şehrin neredeyse her noktasında bulunan otellerin yanı sıra, tarih kokan Safranbolu evlerinde de konaklama imkanınız bulunuyor. Ayrıca çarşılarda ve çeşitli bölgelerde bulunan konaklarda da rahatlıkla kalabilirsiniz.

Karabük'ün Neyi Meşhur?

Anlatmakla bitirilemeyen Karabük sadece doğası, turizmi ve restoranları ile meşhur değil; aynı zamanda ilçeleri, tarihi eserleri ve festivalleri ile de adını sıkça duyuran bölgeler arasında yer alıyor. Karabük neyi meşhur diye düşündüğünüz zaman akıllara gelen ilk sıralamalar böyle oluyor. Her sene düzenlenen festivalleri gezicilere eğlenceli ve keyifli anlar yaşatırken, tarihi eserlerinin bulunduğu birbirinden güzel yerleri ise sizleri geçmişe götürüyor. Hem günümüzden hem de geçmişten izler taşıyan bu muhteşem kültürü daha yakından tanımak isterseniz tatil rotanıza Karabük'ü ekleyebilirsiniz. Bu bölgeye uğradığınız zaman dilimini festivaller ile denk getirdiğinizde şehirde daha uzun süre kalmak isteyebilirsiniz. Eylül aylarında gerçekleştirilen Safranbolu Bağ Bozumu Şenliği tam olarak iki gün sürüyor. Dolu dolu geçen etkinliklerde bu bölgeye ait olan üzümlerle ilgili yarışmalar yapılıyor. Katılabileceğiniz diğer aktiviteler arasında Dede Yaylası Şenlikleri ve Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali bulunuyor. İkramlar, konserler, söyleşiler ve sergiler düzenlenen bu festivaller halk ve ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Karabük'te Alışveriş Nerede Yapılır?

Uzun yıllardır hem turizm hem de ticaret alanında sürekli olarak gelişen Karabük, tatilseverler için oldukça harika bir alışveriş noktası oluyor. Karabük'e gittiğiniz zaman nereden nasıl alışveriş yapacağınızı bilmiyorsanız, elinize Karabük harita basımlarından birini alarak, tüm alışveriş merkezlerine çok kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu unutulmaz geziden kendinize ve sevdiklerinize çeşitli anılar bırakmak isterseniz semt içinde kurulan pazarlardan ve her ilçede bulunan lokumculardan alışveriş yapabilirsiniz.

Karabük'ün Ne Zaman Gidilir?

Karabük tatilciler ve ziyaretçiler tarafından her mevsim sıklıkla ziyaret edilen bölgeler arasında bulunuyor. Kış aylarında tatilseverler için ilk sıralarda yer alan şehrin, yıllık ortalama sıcaklığı 14 derece oluyor. Yaz tatili sevenler içinde oldukça ideal olan sıcaklıklar tatilcilere konforlu zamanlar geçirmeye olanak sağlıyor. Karabük turizm açısından da oldukça önemli bir konuma sahip olduğu için özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oluyor.

Karabük Alt Bölgeleri

Karabük Yenice OtelleriSafranbolu Otelleri
Daha fazla gör