Kar Düşmeden Keşfedebileceğiniz 8 Yürüyüş Rotası

Kar Düşmeden Keşfedebileceğiniz 8 Yürüyüş Rotası

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 08 Aralık 2014
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Kar Düşmeden Keşfedebileceğiniz 8 Yürüyüş Rotası

Kışın yapılan seyahat planları biraz risklidir. Ancak işin içinde keşfetmek varsa, plan her zaman değişebilir. Keşfetmenin içinde barındırdığı heyecan da burada gizli değil mi zaten? Ülkemizin bazı noktaları beyazlara bürünmeye başlamışken, henüz kar düşmeden keşfedebileceğiniz 8 yürüyüş rotasını sizler için hazırladık.

{ad:0}

Kaz Dağları

kaz dağlarinda yuruyus

Yaz mevsiminde Ege’nin yakıcı sıcağı ile kavrulan Kaz Dağları, kışın dağ serinliği ile harika bir yürüyüş rotası olarak öne çıkıyor. Kar Kaz Dağları’na indi mi, ilkbahara kadar kalkmak bilmiyor. Bu yüzden elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz.

Ulubat Gölü

 bursa ulubat golu

Bursa’da bulunan Ulubat Gölü, dört mevsim apayrı güzelliklere bürünüyor aslında. Ulubat Gölü’ne kar yağsa bile, çok uzun süre yerde kalmıyor. Bu nedenle kışın gönül rahatlığı ile bu rotayı tercih edebilirsiniz. Yok, ben illa Ulubat Gölü’nde kar göreceğim derseniz, seçilmiş şanslı insanlardan biri olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Rumelifeneri 

istanbul rumelifeneri koyu

İstanbul’un Karadeniz’e açılan kapısıdır Rumelifeneri. Ormanla denizin bir arada olduğu bu şahane rota, dört mevsim harika manzaralar sunuyor. Hani, ‘İstanbul’da böyle yerler var mı ya’ deriz ya hep, işte Rumelifeneri onlardan biri.

Erikli Yaylası

erikli yaylasinda yuruyus

Yazın şelalelerinde serinlediğimiz Erikli Yaylası, kışın bizlere harika yürüyüş patikaları sunuyor. Yalova’da bulunan Erikli Yaylası, her ne kadar kar yağdığı zaman büyüleyici bir güzelliğe bürünse de, bir o kadar ulaşılması zor bir yer hale geliyor. Karda yürüyüş yapmanın tadı da ayrı ama patikalar gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Bizden söylemesi.

Abant Gölü 

abant golunde yuruyus

Bolu’nun ülkemize bahşettiği nadide güzelliklerinden biri de Abant Gölü. Batı Karadeniz ormanlarının en doğu ucunda bulunan Abant Gölü, dört mevsim ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri. Kış mevsiminin en keyifli manzaralarını bulabileceğiniz Abant Gölü’ne kar düşmeden bir uğrayın deriz.

Soğuksu Milli Parkı 

soguksu milli parki manzaralari

Yırtıcı hayvanların yaşam alanı olan Soğuksu Milli Parkı, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunuyor. Yazın bir hayli ziyaretçi çeken Soğuksu Milli Parkı kışın beyazlara büründüğünden, macera ve doğaseverler tarafından tercih ediliyor daha çok. Harika yürüyüş rotaları bulunan Soğuksu Milli Parkı, kar yağdığında bir başka güzel oluyor ancak zorlanabileceğinizden ötürü, kar kapıya dayanmadan acele etseniz iyi olur.

Nallıhan

 ankara nallihan nerede

Yürüyüş deyince aklınıza hemen orman, nehir, yeşillik gelmesin. Bitkiden eser olmayan çorak topraklarda yürüyüş yapmanın tadına da varmalı insan. Bu anlamda Nallıhan oldukça farklı bir coğrafyaya sahip. Kışın muazzam görüntülere sahne olan Nallıhan’a henüz kar düşmeden mutlaka uğramalısınız. Ancak Ankara’nın soğuğu malum, o yüzden buzlanmaya dikkat.

Çıldır Gölü

cildir golu yuruyus

Ardahan’ın tektonik kökenli gölü olan Çıldır Gölü, unutamayacağınız bir yürüyüş rotası olacak sizler için. Yazın etrafı çiçeklerle süslenen bu şahane göl, kışın buz tutuyor. Yöre halkı balık tutmaya o kadar hevesli ki, buzun üzerine açtıkları küçük deliklerle bu sevdalarına ara vermeden devam ediyorlar. Neden siz de bu deneyimin bir parçası olmayasınız ki?

Yorumlar

Pınar Ünlü 
09.12.2015
Hepsine hemen gitmek istedim. Nasıl güzel yerler var ülkemizde. :)
zaferköklü 
11.12.2014
Güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim... Zafer Köklü... Takipçiniz... Saygılarımla...
tokay ceritoğlu 
09.12.2014
Abant Gölü iki büyük kente yakınlığı ve bilinirliliği açısından oldukça şanslı görünüyor.