İstanbulun 10 Ünlü Semt Pazarı

İstanbulun 10 Ünlü Semt Pazarı

Paylaş
Habibe Tokgöz  
Eklenme: 24 Ekim 2013
 • Son Güncellenme: 26 Ocak 2024
İstanbulun 10 Ünlü Semt Pazarı

Çocukken annemin elinden tutup pazar pazar gezdiğim günleri hatırlıyorum. Tokacıların, ayakkabıcıların, sebzecilerin ve meyvecilerin rengarenk tezgahları arasında gezinmek ayrı bir keyifti. Bir kilo patates aldığımızda ''bir kilo da soğan'' diyebilmekti pazar kültürü. Uzun bir tezgahtan birçok sebzeyi ve meyveyi aynı anda alma kolaylığını nerede bulabilirdik ki? Aslında bakarsanız hala öyle… AVM'lerin hayatımıza girmesiyle kalabalıktan biraz arınmış olsalar da, çoğu ailenin uğrak yeri olmaya devam ediyor semt pazarları.

{ad:0}

Sizlere bu sayfamızda İstanbul'un en popüler semt pazarlarından bahsedeceğiz. ''Hangi gün hangi semt pazarı kuruluyor?'' sorusunun cevabını sizlerle detaylı olarak bu yazımızda paylaşacağız. Kış gelmeden güzel ve keyifli bir alışveriş yapma imkanını İstanbul’un meşhur semt pazarlarında bulabilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz! İstanbul gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi için içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Avrupa Yakası’ndaki Semt Pazarları

  • Feriköy Organik Pazarı
  • Beşiktaş Semt Pazarı
  • Yeşilköy Pazarı
  • Fatih Çarşamba Pazarı
  • Ulus Sosyete Pazarı
  • Bakırköy Pazarı

Feriköy Organik Pazarı

İstanbul'un 10 Ünlü Semt Pazarı

Günümüzdeki ürünlerin yüksek bir kısmı artık GDO'lu olarak hayatımıza ve sofralarımıza giriyor. Günlük yaşantısında özellikle organik ürünler seçenler ise soluğu Feriköy'de alıyor. Feriköy Organik Pazarı Cumartesi günleri keyifli vakit geçirmek isteyenler için ve özellikle organik ürün arayanlar için en ideal mekan.  Diğer pazarlara göre fiyatları biraz pahalı olsa da sağlıklı ürün olmaları ve ülkemizde sayılı organik pazarlardan biri olması bu durumu biraz geri plana atıyor. Feriköy Organik Pazarı'nda birçok sebzeyi ve meyveyi gönül rahatlığıyla alıp, sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Diğer pazarlardan farklı olan Feriköy Organik Pazarı'nda bambaşka kalitede ve çeşitlilikte ürünler bulabilir ayrıca gezerken pek çok ünlü isimle karşılaşabilirsiniz.

Beşiktaş Semt Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin karşısında, Avrupa yakasında bulunan semt pazarları içerisinde belki de en çok tercih edilen ve İstanbul'un en ünlü sosyete pazarlarının ilk sıralarında olan Beşiktaş Pazarı, cumartesi günleri kuruluyor. Pazarda birçok ünlü markanın ihraç fazlası ürünlerini bulabilir, çok ucuz fiyatlara kıyafet alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Beşiktaş Semt Pazarı, çok kalabalık olduğu için Cumartesi günleri trafik sorunu yaşatıyor. Ancak yine de çarşı içinden kaldırılmamış olması alışveriş yapanları mutlu etmeye yetiyor.

Yeşilköy Pazarı

İstanbul'ün 10 Ünlü Semt Pazarı

Tezgahların renkli görüntüleriyle görenleri bir tablonun içerisinde olma hissini veren Yeşilköy Pazarı, halk arasında sosyete pazarı olarak adlandırılıyor. Yeşilköy Pazarı'nda ünlü markaların imitasyonunu bulmak çok kolay… İlk zamanlarda sokak arasında kurulan Yeşilköy Pazarı, geçtiğimiz yıllarda Çiroz'daki toplu konuk sitesinin karşısına taşındı. Çarşamba günleri kurulan pazarın kıyıda köşede kalan gözlemecilerini de görmek mümkün. Yeşilköy Pazarı'na Bakırköy-Yeşilköy minibüsleriyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu arada hemen söyleyelim; Kadıköy ve Beşiktaş pazarlarına göre biraz pahalı ve daha kaliteli, butiklerde satılan ürünler mevcut. Ama çeşit oldukça fazla…

Fatih Çarşamba Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

İstanbul'un tarihi ilçelerinden biri olan Fatih'te Çarşamba günleri kurulan Fatih semt pazarı büyük bir alanı kapsıyor. Avrupa yakasında kurulan semt pazarları içerisinde en halka yakın olan pazarlardan birisi.  Fatih Çarşamba Pazarı, Fatih Caddesi'ne gelip, birinci sokaktan girilip devam edildiğinde hemen görülüyor dolayısıyla pazara ilk kez gidecek olanlar bile burayı kolaylıkla bulabilir. Pazarda özellikle kumaş çeşitliliği fazla… Pamuklusundan örmesine, şifonundan fistosuna her türlü kumaş çeşidi bulabilirsiniz. Erken gitmenizde fayda var çünkü sadece kumaş tezgahları iki saatinizi alabilir. Kumaşların yanı sıra mutfak eşyaları, bebek elbiseleri, el oyaları satan tezgahlarda en renkli halleriyle alışveriş yapma isteği uyandırıyor. Fatih Çarşamba Pazarı için özellikle kumaş çeşitleri için en çok tercih edilen pazarı diyebiliriz.

Ulus Sosyete Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Uzun yıllar Ulus'ta kurulan sosyete pazarı, yapılan düzenlemelerle artık Ortaköy'de alıyor. Ortaköy'deki Carrefour ve Migros'u geçtikten hemen sonra görülen sosyete pazarı, özellikle giyim tezgahlarıyla ön plana çıkmakta. Birçok markanın sahte ürünlerinin olduğu tezgahlarda, markasız ve güzel kıyafetler de bulmak mümkün. Çoraptan iç çamaşıra, pantolondan spor malzemelerine, çantadan ayakkabıya kadar envai çeşit eşyaların bulunduğu Ulus Sosyete Pazarı öğle ve akşam saatlerinde oldukça kalabalıklaşıyor. Bu sebepten dolayı imkanınız varsa erken saatlerde gitmenizi öneririm. Ulus Pazarı Perşembe kurulmasının yanı sıra son yıllarda aynı yerde Pazar günleri de kuruluyor.Pazar günleri kurulan pazarlar arasında ender olan Ulus Pazarı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Bakırköy Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Bakırköy Adliyesi'nin çok yakınında kurulan Bakırköy Pazarı, özellikle Avrupa Yakası'nda ikamet edenlerin mutlaka uğrayıp alışveriş yaptığı noktalardan biri. Cumartesi günleri çevre ilçelerden ve semtlerden gelenlerin kalabalıklaştırdığı pazarda en çok dikkat çeken ayakkabı tezgahları oluyor. Rengarenk spor ve topuklu ayakkabıları burada çok ucuza alabilirsiniz. Aynı zamanda renkli elbiseler, okumak istediğiniz romanlar tezgahları süsleyen ve görenleri almaya teşvik eden ürünler.

Anadolu Yakası’ndaki Semt Pazarları

  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Kadıköy Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Pendik Cumartesi Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

İstanbul’un meşhur semt pazarları arasında yer alan, eskiden Söğütlüçeşme'de bulunan, günümüzde ise Hasanpaşa'da kurulan Salı Pazarı, her gidildiğinde ‘’bu kadar kalabalık olmak zorunda mı’’ dedirten ama aynı zamanda zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayan sosyete pazarlarından biri. Her çeşit meyve sebzenin satıldığı Kadıköy Salı Pazarı, en çok kıyafet alışverişlerinde tercih ediliyor. Salı günü kurulan pazarlar arasında en meşhur olan Kadıköy Salı Pazarı, çantacılar, elbiseciler, ayakkabıcılar, tokacılar en rağbet gören tezgahlar oluyor. Hem ucuz hem de keyifli bir alışveriş imkanı sunan semt pazarında iri olması da yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor.

Kadıköy Cuma Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Anadolu yakası’nda bulunan semt pazarları içerisinde yer alan, Kadıköy Salı Pazarı’nın kurulduğu yerde Cuma günleri de kurulan pazarda Salı Pazarı’na benzer konseptte yine yiyecek, meyve ve sebze, kıyafet, çanta satılmakta farklı olarak bir de parça kumaşçıların tezgah açtığı, kıyafetlik, perdelik, döşemelik kumaş ve aksesuarların satıldığı pazarda Cuma günleri ek olarak ikinci el her türlü giyim ve eşya satan tezgahlar da satış yapmaktadır. Hiçbir ihtiyacınız olmasa da şöyle bir gezmek, tezgahlara göz gezdirmek özellikle ihraç fazlası ürünleri uygun fiyata alabileceğiniz tezgahları gözlemlemek güzel bir Cuma aktivitesi.

Erenköy Perşembe Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Erenköy'de her Perşembe kurulan pazarda giyimden, aksesuara, ayakkabıdan, kumaşçılara, meyveden, sebze çeşitliliğine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Minibüs caddesi ile E-5 güzergahı arasında Erenköy semtinde kurulan pazar, Anadolu yakasında bulunan semt pazarları içerisinde oldukça rağbet gören Erenköy Perşembe Pazarı’nda ek olarak oldukça ünlü bir seyyar dönerci de bulunuyor. Pazar alışverişinizi yaptıktan sonra bir döner yemenizi de tavsiye ederiz.

Pendik Cumartesi Pazarı

İstanbul'un 10 ünlü semt pazarı

Çok eski pazarlar arasında yer alan ve Anadolu yakasında bulunan semt pazarları içerisinde en enlülerinden biri olan Pendik pazarı, eskiden çarşı içerisindeyken son 6-7 yıldır Pendik sahilde Green Park Otel önündeki ferah açık otopark alanında kurulmakta. Ürün çeşitliliği ve fiyatlarının uygun olması bakımından ziyaretçiler tarafından tercih edilen Pendik pazarı, her cumartesi kuruluyor. Kıyafetten, ev giyimine, ayakkabıdan, çoraba, meyve ve sebzeden, köy ürünlerine kadar alışveriş yapabileceğiniz Pendik Pazarı’nı mutlaka bir Cumartesi ziyaret etmenizi öneririz.

Zamana ve AVM'lere yenilmeyen semt pazarları, en renkli ve en sıcak halleriyle keyifli bir alışveriş yaptırırken zamanın nasıl geçtiğini hissettirmiyor. Siz de İstanbul’un semt pazarlarına gidip, pazar kültürüne tanık olabilir, dilediğiniz ne varsa uygun fiyatlara alabilirsiniz. Sizin de favori semt pazarıız varsa aşağıya yorumlara bırakmayı unutmayın! Cıvıl cıvıl semt pazarlarında keyifli bir alışveriş yapmanız dileğiyle.

Yorumlar

Mehtap terzi 
06.10.2016
Biri bana Kadıköy'de hangi gün pazar kuruluyor söyler mi? Bir salı yazıyor bir de cuma. Ayrıca Göztepe artık kuruluyor diye duydum. Gideceğim ama hangi gün, nasıl?
Abdullah Turan 
14.01.2015
Semt pazarları gerçekten garibanların yeridir. Hem çeşit çok ama bazı insanlar pazarlıkları hor görüyor. Pazarlıklar kadar dürüst kimse yoktur. Lütfen pazarlarımıza sahip çıkalım.
Nurcansevgim 
07.01.2015
Kışın yok mu bu pazarların hiçbiri?
Armağan Arık 
18.08.2014
Arkadaşlar ben otantik bay & bayan kilim ve hasır dokuma çanta satmak istiyorum da bana önerebileceğiniz pazar yerleri var mı?
Faruk Akgül 
19.06.2014
Teşekkür detaylı olayları da var bunun tabi, neler neler oluyor oralarda değişim olacak.
Daha fazla yorum gör