İstanbul'daki En İyi Vejetaryen Restoranları

İstanbul'daki En İyi Vejetaryen Restoranları

Paylaş
Tülin Kılıç  
Eklenme: 11 Eylül 2013
 • Son Güncellenme: 10 Ekim 2023
İstanbul'daki En İyi Vejetaryen Restoranları

Son yıllarda daha sık duyar olduk ünlü vejeteryan restoranlarını ya da menüsünde vejeteryanlar için zengin alternatifler sunan popüler mekanları. 5 sene öncesine kadar vejeteryanım dendiğinde; "Et ve tavuk da yemiyor musun? :)" diye sorulurken, gün geçtikçe sağlıklı yaşamı ve sebzelerle beslenmeyi tercih edenlerin sayısının artmasıyla beraber vejeteryan restoranları da gittikçe çoğaldı. Vejeteryanlar için seçtiğimiz İstanbul’daki en özel mekanları gelin birlikte inceleyelim.

{ad:0}

Girandola

Girandola, yaz-kış demeden dondurma tüketen vegan ve vejetaryenler için çok popüler. Caddebostan, Arnavutköy, Yeşilköy, Karaköy gibi semtlerde şubeleri bulunan Girandola, tatlı seven vegan-vejetaryenler için biçilmiş kaftan. Mekan aynı zamanda İtalyan dondurmasının da Türkiye'deki temsilcisi. Taze ve organik meyvelerden hazırladığı dondurmaları ile ünlü olan Girandola'da çeşitlilik de bir hayli çok.

Veganarsist

Geleneksel Türk lezzetlerinin vegan versiyonunu burada bulabilirsiniz. Kadıköy, Balat, Levent, Bahçelievler, Bostancı gibi pek çok semtte şubesi bulunan Veganarsist, soya kıymalı iç börek, glutensiz sucuk, menemen gibi yemeklerin yanı sıra köfte ve hamburgerlerin vegan versiyonlarını da sunuyor.

Renkli Limon

Şirin dekorasyonu ve leziz yemeklerin süslediği zengin menüsü ile Beşiktaş’ta hizmet veriyor Renkli Limon. Şirinlikte sınır tanımayan bu mekanda sulu ev yemekleri başrolde yer alıyor. Vejeteryanları düşünen bir menüsü olan Renkli Limon’da; mücver, ezogelin çorbası ve ıspanaklı böreğinden tatmanızı öneririz.

Vegan Community Kitchen

Balat'ta bulunan Vegan Community Kitchen, vegan dönerleri ile çok popüler. Ayrıca vegan sucuk, vegan pastırma gibi seçenekler sayesinde de hem vejetaryen hem de veganlara hitap ediyor.

Klemuri Restaurant

Beyoğlu'nun arka sokaklarına gizlenmiş, ağırlıklı olarak Karadeniz yemekleri yapan güzel bir restorandır Klemuri. İsminin anlamı Pazar (Rize) Lazcasında eski mutfaklarda yemek kazanının asıldığı zincir. Klemuri Restoran'ın renkli ve zengin menüsünde vejeteryanlara uygun birçok seçenek mevcuttur. Mıhlama, otlu ayran, zahter salatası ve tahinli kabak tatlısını denemenizi öneririz. 

Fıccın

Taksim’de hizmet veren ve zengin menüsü ile dikkat çeken Fıccın, vejeteryanların uğrak adreslerinden biridir. Kafkas mutfağının öne çıktığı mekanda; patatesli Çerkez mantısı, portakallı kereviz ve sebze çorbaları en sık tercih edilen tatlar arasında. Ayrıca lezzet konusunda çok iddialı olan mekanda her gün farklı zeytinyağlı, çorba ve ev yemeği çeşidi bulabilirsiniz.

Figaro’s Restaurant

İstanbul Yeşilköy’de hizmet veren Selanik göçmenin bir ailenin işlettiği Figaro’s Restaurant birbirinden leziz ot yemekleri ve özgün köy kahvaltısı ile ön plana çıkıyor. Bu şirin mekanı işleten Fatma Özalkan, 20 yıl Almanya’da vejetaryen ve diyet yemekleri yapan bir restoranda çalıştıktan sonra 1990’da Türkiye’ye dönerek Yeşilköy’de oğlu ile beraber iki restoran açmıştır. Hala işlettiği Figaro’s Restaurantın menüsünde; güveçte sebze, ebegümeci çorbası, soya köftesi ve ısırganlı börek vejeteryanların en sık tercih ettiği tatlar arasında geliyor.

Sebze yemeklerinin baş tacı olduğu, salataların renklendirdiği, baklagillerin masayı süslediği leziz yemeklerden oluşan bir sofra hayal ediyorsanız ve tabii daha sağlıklı yaşamak istiyorsanız önerdiğimiz restoranlara, cafelere daha sık uğramanız gerekebilir. :)

Dilerseniz, İstanbul Semt Pazarları listesini de keşfedebilirsiniz.

Yorumlar

Müjde Hasipoğlu 
16.02.2014
Şimdiye kadar okuduğum en iyi vejeteryan rehberi... Çok teşekkür ederim.
Tanju ÇETİN 
16.09.2013
Olağanüstü lezzet paylaşımı için teşekkürler.
Özlem Borhan 
12.09.2013
Bu leziz öneriler için teşekkürler. :) Tüm öneriler gezilecek yerler ve tadılacak lezzetler arasındaki yerini aldı.