İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 26 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları
Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da şehir yaşamından bir nebze olsun uzaklaşmak, yeşil alanlarda doğayla baş başa, huzur dolu anlar yaşamak İstanbulluları her anlamda motive eden aktiviteler arasında yer alıyor. Her mevsim yürüyüş yapmak, sessizce bir bankta okuduğunuz kitaptaki kahramanların dünyasına girmek, İstanbul'un yemyeşil parklarında daha bir keyifli oluyor.

Bisiklet parkurlarında gönlünüzce bisiklet sürebileceğiniz, gölet ve havuz başında kuş seslerini dinleyebileceğiniz, bazı parklarda yer alan tenis kortu veya basketbol/voleybol sahalarında oyanayabileceğiniz ve sevdiklerinizle doğanın kalbinde sakin bir gün geçirebileceğiniz İstanbul parkları her mevsim ziyaretçilerini bekliyor.

{ad:0}

Gülhane Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Bir zamanlarTopkapı Sarayı'nın has bahçesi olan ve günümüzde hafta sonlarının değerlendirildiği bir park olan Gülhane Parkı, sahip olduğu seyir terasları ve yemyeşil ağaçlarıyla her yaştan insanı kendine çekmeyi başarıyor. Tarihi Yarımada’da yer almasından dolayı aynı zamanda yabancı turistlerin de ilgi odağı olan park, özellikle sabah saatlerinde çok sakin oluyor.

Maçka Demokrasi Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Beşiktaş'ta bulunan ve sık ağaçlarla kaplı olan park, çimlerde piknik yapan ve sohbet eden pek çok doğaseveri her mevsim ağırlamaya devam ediyor. İçinde yer alan spor aletleri, havuzlar ve çocuk oyun alanlarıyla en çok ziyaret edilen parklar arasında olan Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'un en güzel parklarından biri olma özelliğini taşıyor. {product:48242}

Bebek Parkı

Beşiktaş'ın bir diğer dinlenme alanlarından biri olanve deniz kenarında yer alan Bebek Parkı, günün her saati kalabalık olsa da, sabah saatlerinde seesiz oluyor. Her yaştan insana hitap eden Bebek Parkı, denizin ve yeşilin buluştuğu en güzel parklar arasında yer alıyor. Burada sabah yürüyüşlerinizi gerçekleştirebilir, yeşillikler arasında denize karşı dinlenebilirsiniz.

Yıldız Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Beşiktaş’ta yer alan ve içindeki çeşit çeşit renkteki çiçekleri, yüzyıllık ağaçlarıyla her gelen misafirinin hayranlığını kazanan Yıldız Parkı, Yıldız Korusu olarak da biliniyor. Malta ve Çadır Köşkü olmak üzere iki köşke ev sahipliği yapan parktan, aynı zamanda mitolojide de bahsediliyor. Kır ve satirlerin tanrısı olan Pan’ın flütünüYıldız Korusu'nun bulunduğu yerde çaldığı söyleniyor. Günümüzde muhteşem bir yürüyüş ve dinlenme alanı olan Yıldız Parkı, her mevsim görülmeye değer parklar arasında yer alıyor. {product:44785}

Fenerbahçe Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Kadıköy'de bulunan, özellikle bahar aylarında açan erguvanlarıyla ünlü olan ve bu dönemde pembeye boyanan park, Kalamış tarafında yer alıyor. Parkın en güzel ağacı olan bir asırdan daha yaşlı sakız ağacı ise tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Sabah saatlerinde yanınıza kahvaltılıklarınızı ve içeceklerinizi alıpFenerbahçe Parkı'nda bulunan banklara oturup harika bir pazar kahvaltısı yapabilirsiniz. Kadıköy'ün en havadar ve en huzur verici alanlarından olan bu park, aynı zamanda İstanbul'un en güzel parkları arasında yer alıyor.

Sanatçılar Parkı

Topluma mal olmuş, önemli sanatçıların unutulmadığı ve gelecek nesillere de tanıtılması adına yapılmış özel bir park olan ve Akatlar'da bulunan Sanatçılar Parkı, hem yeşil doğası hem de uzakta duran ağaçların arasından sızan Boğaz manzarasıyla gün içerisinde birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Sinemadan müziğe, yedi sanat dalında iz bırakan sanatçıların büstlerinin ve heykellerinin yer aldığı ve doğa aşıklarının mesken tuttuğu park, her mevsim bir başka güzel oluyor. {product:2454}

Göztepe 60. Yıl Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

İstanbul'un en yeşil parkları arasında bulunan ve Kadıköy'ün huzur veren alanlarından birini oluşturanGöztepe 60. Yıl Parkı,daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği parklar arasında yer alıyor. Yaz aylarında lalelerle süslenen park, aynı zamanda çeşit çeşit kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Bağdat Caddesi'ne yakın olması sebebiyle de birçok insanın tercih ettiği dinlenme yerlerinden olan parkta sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Özgürlük Parkı

Selamiçeşme’de yer alan ve İstanbul’un en sevilen parklarından biri olan Özgürlük Parkı, tren yolunun yakınında yer alıyor. Kadıköy’ün akciğeri olan, yemyeşil ağaçlar ve birbirinden güzel çiçeklere sahip olan parkta pek çok aktivite de yapmak mümkün. Sahip olduğu basketbol ve futbol sahası, tenis kortu, buz pateni pisti, amfitiyatro, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile her yaştan insanın kendine göre bir aktivite bulabileceği bu parkta, zaman zaman tiyatro gösterileri ve konserler de düzenleniyor. {product:103286}

Emirgan Parkı ve Korusu

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Tarihi ahşap evleri ve Boğaz manzarasıyla İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Emirgan, özellikle Lale Festivali döneminde ziyaretçi akınına uğruyor. Her sene Mart sonu, Nisan başı gibi rengarenk lalelere ev sahipliği yapan Emirgan Korusu, İstanbul’da en sevilen parkları arasında yer alıyor. Lale dönemi hariç yılın her mevsimi yemyeşil doğasında huzur bulabileceğiniz parkta Boğaz’a karşı bir kahve içmeden olmaz.

Baltalimanı Japon Bahçesi

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Baltalimanı semtinde yer alan ve 2003 yılının Japonya’da Türkiye Yılı olarak kutlanması vesilesiyle aynı yılın Kasım ayında kurulan Japon Bahçesi, özellikle sakura, bir diğer adıyla kiraz çiçekleri ile dikkat çekiyor. Her sene mart sonu gibi pembe renge bürünen kiraz çiçekleri, parkı ve içindeki göletleri harika bir manzaraya dönüştürüyor. {product:35988}

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

Ataşehir’de bulunan ve envai çeşit bitki ve çiçeğe ev sahipliği yapan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, bina yığını olan Ataşehir’de adeta nefes alınacak bir vaha görevi görüyor. İçinde yer alan göletler, çocuk oyun alanları, ağaçlar ve piknik alanlarıyla şehir kasoundan kaçmak isteyenlerin uğrak noktalarından olan park, özellikle ilkbahar mevsiminde ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı

İlkbaharda Gidebileceğiniz En Güzel İstanbul Parkları

İstanbul Boğazı manzarası ve yeşil doğasıyla sakin bir atmosfere sahip olan Cemil Topuzlu Parkı, günün her saati pek çok doğasevere ev sahipliği yapıyor. Ortaköy’e yaklaşık on beş dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunan bu parkta, çocuklar için de oyun alanları mevcut. İster Boğaz’ı izleyin, ister kitap okuyun, burası sizi her anlamda mutlu edecek. {product:44171}

İstanbul’un merkezinde, hem çocuklara hem de yetişkenlere hitap eden birbirinden yeşil parklar bulunuyor. İş hayatının ve kalabalık bir şehirde yaşamanın getirdiği stresten kurtulmak, doğada vakit geçirmek ve korna sesleri yerine kuş sesleri eşliğinde kitap okumak ya da yürüyüş yapmak, en azından rahat bir nefes almamızı sağlıyor. İster kış mevsiminde ister ilkbahar mevsiminde olsun, yılın her günü yolunuzu düşürebileceğiniz İstanbul parklarında sakin bir gün geçirebilir, anın tadını çıkarabilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}