İspanya'nın Az Bilinen Şehri: Valencia

İspanya'nın Az Bilinen Şehri: Valencia

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 12 Aralık 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İspanya'nın Az Bilinen Şehri: Valencia

İspanya’nın az bilinen kıyı şehri Valencia; otelleri, plajları, marinaları, restoranları ve gece hayatıyla sizleri bekliyor.

İspanya’nın az bilinen kıyı şehri Valencia, 5 yıl önce 32. Amerika Kupası’nın yatları okyanusa yelken açtığında yeni ve capcanlı bir hayat kazandı ve o günden beri eski haline hiç geri dönmedi. Otelleri, plajları, marinaları, restoranları ve gece hayatıyla Iberia yarımadasının eski-yeni yüzü, Valencia.

Neler yapılmalı?

{ad:0}

1957’de şehri basarak birçok insanın ölümüne sebep olan Turia Nehri’nin oluşturduğu Valencia’nın yeşilliklerinde bir yürüyüşe çıkın. Şehrin çevresinde 9 km boyunca kıvrıla kıvrıla uzanan eski nehir yatağı, harika bir yeşil alan sunuyor. Burası, yürüyüş yapanların, bisikletçilerin ve koşucuların favori mekânlarından. Sabah sükûnetini hissetmek isteyenler için de birebir.

Nehir yatağının 2 km’lik kısmı büyüleyici bir yapı koleksiyonuna ayrılmış. Sanat ve Bilim Şehri Kompleksi, her biri dinozor iskeleti gibi görünen bembeyaz beton yapılardan oluşuyor. İçeride hayvanat bahçesi, akvaryum, Imax, Bilim Müzesi, konser ve tiyatro alanları bulunuyor.

Dünyanın en dar evini Valencia’nın Eski Şehri’nde bulabilirsiniz. ‘Plaza de Lope de Vega’da bulunan ev toprak kırmızısı, 5 katlı ve yalnızca giriş kapısının genişliğinde. Ne yazık ki, bitişik komşu burayı satın alıp kilitlemiş bu yüzden içeri girilmiyor; ancak yine de güzel fotoğraflar çekmek için harika bir fırsat.

Haberin tamamı için: Voyager / Aralık 2012