İran'ı Ziyaret Etmek İçin 7 Neden!

İran'ı Ziyaret Etmek İçin 7 Neden!

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 10 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İran'ı Ziyaret Etmek İçin 7 Neden!

Doğal güzellikleri, kültürel mirası, tabiatı, iklimi ve misafirperver insanları ile İran büyüleyici bir ülke…

1. Şaşırtıcı tarih

Pers uygarlığı yeryüzünün en kadim uygarlıklarından birisi olup bu büyük tarihin kalıntıları ülkenin her tarafına yayılmış durumda. Gerek yol kenarlarına serpiştirilmiş arkaik ve terk edilmiş kalıntılar, gerekse de her yerde işitilen ezan sesiyle İran ziyaretçilerine oldukça canlı ve kendim bir coğrafyada bulunma hissi yaşatır.

{ad:0}

2.Doğal güzellikler

İran oldukça büyük bir ülke olup dünyanın en çeşitli tabiatlarından birine ev sahipliği yapar. Ülkede macera arayan gezginleri aynı hafta sonu sualtı dalışı yapmakla, kayak yapmak arasında ayıran tek şey bir saatlik bir uçuş.

3.İran halkının misafirperverliği

İran halkı özellikle konu yabancı misafirler olunca, gösterdiği benzersiz misafirperverlikleriyle ünü yüzyıllara dayalı millet. Bu geleneğin kökleri, göçebe kabilelerin Ortadoğu’da ve Orta Asya’da amaçsızca dolaştığı zamanlara kadar uzanır.

4.Gezme kolaylığı

Makul büyüklükte bulunan her havaalanı ve uçak bileti ücretlerine sağlanan hükümet indirimi bir arada düşünüldüğünde, İran’da gezmenin kolay olduğu söylenebilir.

5.Ucuz Seyahat

Enflasyon İran’da sürekli tırmanmakla birlikte, sahip olduğunuz dolarların satın alma gücü yine de diğer önde gelen gezi yerlerinin çoğundan çok daha yüksek. Hayatınızın gezisi için hiçbir şey değil!

6.El değmemişliği

İran’ı ziyaret eden o kadar az sayıda turist var ki, eğer İranlıların sıcaklığı ve davetkar doğası olması gayet ıssız bir yer hissi uyandırabilir.

7.Klişelerin yıkılması

İran’ı ziyaret ederek aynı zamanda şu iki cümleyi kurmuş oluyorsunuz: “Kendi başıma buyruk bir insanım ve dünyayı kendi başıma öğreniyorum.” On yıllardır farklı bir imajla gösterilmekte olan İran’ı ziyaret eden neredeyse herkes buradan paramparça olmuş önyargılarıyla, cana yakın ev sahiplerinin güzel hatırlarıyla ve zihinlerinde kalan unutulmaz tabiatıyla ayrılıyor.

Haberin tamamı için: Voyager / Eylül

Benzer Yazılar