Her Yönüyle İlginç Bir Başkent: Dublin

Her Yönüyle İlginç Bir Başkent: Dublin

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 12 Ekim 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Her Yönüyle İlginç Bir Başkent: Dublin

Dublin; dünyaca ünlü unsurları içerisinde barındıran renkli, dinamik ve oldukça çeşitli bir kültüre sahiptir. Edebiyat, müzik, galeriler ve müzeler, kentin en önemli kültür hazinelerindendir.

Avrupa’nın Kuzeybatısında yer alan İrlanda, çok sayıda ada ile çevrili olan ve İrlanda Denizi ile Britanya’dan ayrılan büyük bir adadır. Adanın en büyük kenti olan Dublin, İrlanda Cumhuriyeti’nin başkentidir. Avrupa’nın nüfusu en hızlı büyüyen kentlerinden birisidir. İrlanda’nın idari, ekonomi ve kültür başkentidir. Dublin, dünyaca ünlü edebiyatçıları ve edebiyatı ile tanınan bir kenttir. Ünlü müzisyenler çıkarmış olan bu kent, Avrupa’nın eğlence partileri başkentidir.

Dublin canlı kültürünün yanı sıra sahip olduğu tarihi alanlar ve yapılar, fotoğrfik köyleri, harikulade sahil şeridi, görkemli kaleleri ve değerli kültür merkezleriyle yüzbinlerce turisti cezbeden kentlerden biridir. Başkent, adeta eski bir uygarlığın gülümseyen yüzlerinden biridir. Christchurch Katedrali, Dublin’in en eski ve en önemli yapısıdır.

{ad:0}

Drimnagh Kalesi, feodal dönemden kalma mükemmel bir yapıdır. Akan bir su hendeğiyle çevrili tek İrlanda kalesidir. Ardgillan Kalesi, Balbriggan ve Skerries arasındaki sahil bölümünde parklar arasına yerleşmiş muhteşem bir mimaridir. Buradaki Dublin parklarına dair manzaralar, insanı şaşırtan bir güzelliğe sahiptir.

Dublin, kent eğlence yaşamına gelince, dünyanın başlığı gece hayatı ve eğlence noktalarındandır. Dünya edebiyatı, Dublin’in edebi birikimlerine çok şey borçludur. Kentin dünyaca ünlü edebiyat tarihi, dünya edebiyatının en önemli parklarından olan şöhretli yazarlarıyla ön plana çıkar.

Dublin, sürükleyici bir alışveriş dünyasına sahiptir. Alışveriş caddeleri, büyük alışveriş merkezleri ve muhteşem pazarları ile insana sınırsız alternatifler sunan bir kenttesiniz. Grafton, O’Connell, Moor, Henry ve Grafton caddeleri, kentin en popüler alışveriş caddelerinden bazılarıdır. Bu alışveriş noktaları; dünyaca ünlü markaları, özel butikleri, modaya uygun alışveriş mağazaları, antika dükkânlarını ve yerel hediyelik eşya satan mekânları bünyesinde barındırır. Temple Bar, yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar için mükemmel bir bölgedir. George’s Caddesi Pasajı, Boor Pazarı, Cow Lane’s Moda ve Tasarım Çarşısı, Temple Bar Yiyecek Pazarı ve Temple Bar El Sanatları ve Mobilya pazarı, Dublin’in en popüler alışveriş pazarlarındandır.

Haberin tamamı için: Ray Gurme / Ekim

Benzer Yazılar