Havana’da Nereye Gitmeli?

Havana’da Nereye Gitmeli?

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 26 Mart 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Havana’da Nereye Gitmeli?

“Dünyada insan gözünün görebileceği en muhteşem kara parçası…” Rivayet odur ki Kristof Kolomb, Küba’yı keşfettiğinde dudaklarından dökülen ilk cümle bu olmuş.

Havana’da size ilk merhaba diyecek yerlerden biri Malecon. Merkezden eski şehre kadar uzanan, 8 kilometrelik sahil şeridi Malecon, Havanalılar’ın bir araya gelip sosyalleştiği bir yer. Şehirdeki lüks otellerin bulunduğu Vedado’da görülmesi gereken en önemli yer elbette Devrim Meydanı. Bu meydan Kübalılar’ın toplumsal hafızasındaki en önemli simgelerden.

Che’nin dünyaca ünlü dev kabartma ikonu da burada yer alıyor. Meclis binası Capitolia, Devrim Müzesi, Şehir Müzesi ve Havana Üniversitesi meydandaki diğer keşif durakları. Meydanda birkaç saat geçirdiğinizde şehir merkezinin adeta bir açık hava müzesi olduğunu göreceksiniz. Havana’nın klasiklerinden biri de dünyaca ünlü puro fabrikası Real Fabrica de Tabacos Partagas. Tütünlerin, dünya çapında şöhrete sahip purolara dönüşünü görmek isterseniz, 1800’lü yıllardan beri üretim yapan fabrikayı mutlaka gezin ve ayrılırken bu purolardan satın almayı unutmayın.

{ad:0}

Haberin kaynağı için: Bilgemed Bülten / 4. Sayı