Haccağız Yaylası

Haccağız Yaylası
Haccağız Yaylası - Görsel 1
Haccağız Yaylası - Görsel 2
Haccağız Yaylası - Görsel 3
Haccağız Yaylası - Görsel 4
7 Fotoğraf
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Haccağız Yaylası Hakkında

Bolu il sınırları içerisinde yer alan Haccağız Yaylası, Seben yolu üzerinde bulunuyor. Rakımı 1500 ve 2200 m2 arasında değişen Haccağız Yaylası, alabildiğine yeşil, ormanlık bir arazi. Şimdilerde bu arazi Haccağız Köyü halkı tarafından mera olarak kullanılıyor. Haccağız Yaylası’ na kış aylarında araçla ulaşmak neredeyse imkansız.

Ancak zorlu, fakat bir o kadar da keyifli bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz yaylaya. Ormanın içinde yaylayı fark etmek biraz güç. Neyse ki karşımıza çıkan beton köprü bu noktada imdadımıza yetişiyor. Haccağız Yaylası’ na gitmek için, Aladağ’ ı indikten sonra Seben yönüne doğru devam etmeniz gerekiyor.

Yaklaşık 10 km sonra karşınıza çıkacak olan Seben tabelasının yanındaki orman yoluna girin. Eğer mevsimlerden kışsa, muhtemelen burası karlarla kaplı olacağından, aracınızı bu noktada bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Ormanın içinde yapacağınız 1 saatlik yürüyüşün ardından, karşınıza bahsetmiş olduğumuz beton köprü çıkacak. Köprüyü geçin ve sola doğru dönün.

Ve işte tüm doğal güzelliği ile Haccağız Yaylası karşınızda Eğer yolunuz Bolu’ ya düşerse, Haccağız Yaylası’ nı da mutlaka görün. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Yorum / Değerlendirme

Haccağız Yaylası
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?