Güney Fransa'nın İncisi 'Nice'

Güney Fransa'nın İncisi 'Nice'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 12 Aralık 2012
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Güney Fransa'nın İncisi 'Nice'

Fransa'nın turizm cenneti Nice, muhteşem kumsalları ve masmavi deniziyle ilgiyi üzerine topluyor.

Fransız Rivierası’nın başkenti Nice, dünya gezginlerinin de favori adreslerinden. Muhteşem Akdeniz kumsalları, masmavi denizi ve nefis mutfağıyla Nice, Fransa’nın turizm cenneti…

{ad:0}

Güney Fransa’da Akdeniz sahilinde Marsilya ile Cenova arasında yer alan büyüleyici doğa şehri Nice, dünyaca ünlü plajları, yeşil ve mavinin ahenkle dans ettiği göz alıcı doğası, görkemli tarihi yapıları ve lüks mağazalarıyla Akdeniz’in en popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor.

Fransız Rivierası’nın başkenti olan Nice, tam bir Akdeniz güzeli. Nice şehri, sakinlik, huzur, berrak bir deniz ve dağ havası almak isteyen herkes için adeta cennetten bir köşe.

Nice, Fransa’nın sadece en önemli ikinci turizm kenti değil, aynı zamanda kültür sanat etkinliklerinin de en önemli merkezlerinden biri. Nice Tiyatrosu Fransa’nın gurur kaynağı. Avrupa sanatının önemli bir merkezine gelmişken sanat ve müziğe zaman ayırmamak olmak. Nice Tiyatrosu’nun yaz oyunlarını izleyebilir, yaz boyunca verilen konserlere biletinizi önceden alma koşuluyla gidebilirsiniz.

Nice’e gelip Çiçek Pazarı’nı görmemek olmaz. Rengarenk çiçekler arasında bulunan kafe ve restoranlar, öğle ve akşam yemeğini mis gibi çiçek kokuları eşliğinde yemek için harika bir seçenek olabilir.

Nice’te gündüz denize girip bol bol güneşlenerek harika bir Akdeniz tatili yapabilirsiniz. Dilerseniz gezinize Sardunya’yı da ekleyebilirsiniz. Nice’ten her gün Sardunya’ya kalkan feribotlar bulunuyor.

Haberin tamamı için: Seninle / Haziran