Gizemli Kent: Datça

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 02 Mayıs 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Gizemli Kent: Datça

Datça, Akdeniz ile Ege Denizi’ni buluşturan bir kent. Datça, Ege’nin şirin ilçelerinden sadece bir tanesi. Bu şirin ve gizemli kentin 235 kilometrelik sahil bandında, 52 koy bulunuyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği sahilleri Mavi Bayrak ödülüne sahip Datça’nın. Pırıl pırıl sahillerinde, Bodrum ve Marmaris’teki sahillerde yaşanan insan kalabalığından adeta eser yok. İnsanlar gün boyunca, doğa ve tarihle bir buluşma yaşıyor, bu buluşmaya kuşlar, denizdeki yelkenliler, limandaki kadın balıkçılar eşlik ediyor. Bir adım ötede ise Datça pazarında, doğallığından şüphe etmeyeceğiniz, meyve, sebze ve bademler size göz kırpıyor.

Datça’ya yolu düşen herkes, Eski Datça’yı mutlaka görmeli. İki katlı olan eski Datça evleri, bir sanat ürünü olan taş işçiliği kullanılarak yapılmış. Begonvillerle süslü dar sokaklarla ile eski Datça insanı, farklı hayallere götürüyor. İnsanın yüreğinde “Yeni umutlar, aşklar ve sevgi” yeşermeye başlıyor. Dar bir sokaktan aniden çıkan bir kedi, yaşlı bir kadın veya güvercinler sizi sakın şaşırtmasın.

{ad:0}

Haberin kaynağı için: B-Magazin Bodrum

Yorumlar

Bedriye Arslan 
22.09.2021
Eski Datça, yeni Datça hepsi de çok güzel .....Can Yücel in mezarı kekik kokulu kir kahvesinde dinlenip bir adaçayı içerek gelinmeli,koylarda deniW girilmeli balik balı bademi alınmalı ve Can Yücel in evi de ziyaret edilmeli