Foça Tekne Turları Nasıl Yapılır?

Foça Tekne Turları Nasıl Yapılır?

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 11 Ocak 2011
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Foça Tekne Turları Nasıl Yapılır?

Ege’nin en eski balıkçı kasabalarından birisi Foça, İzmir’in en sevilen tatil beldelerinden biridir. Foça; Eski Foça ve Yeni Foça olmak üzere iki ayrı bölge olarak bilinir. Eski Foça geleneksel dokusuyla, Yeni Foça ise büyük Halk plajı ile ünlüdür. Foça tatillerinin vazgeçilmez atmosferi olan deniz, kum, güneş'in tadını konforlu barınma imkanlarıyla çıkarın. Foça Otelleri, Foça aparatları samimi işletmeleriyle tatilcilerin memnun olduğu işletmeler arasında yer alır. Sizler de tatil rotanızı belirledikten hemen sonra yerinizi ayırabilirsiniz. Bir Foça tatilinin olmazsa olmaz aktivitesi olarak Foça Günübirlik tekne turlarıyla, Foça sahillerinin güzelliklerini keşfedebileceğiniz Foça tekne turları rehberi hazırladık!

{ad:0}

{search:izmir-otelleri, İzmir Otelleri}

Foça Tekne Turları

İki taraftan Ege Denizi’ne sınırı olan bir ilçenin olmazsa olmazı, tekne turlarıdır.

Eskifoça’da çarşıda yer alan küçük koydan; Yenifoça’da ise Yeni Foça limanından hareket eden teknelerle günübirlik tur yapabilirsiniz.

Foça Tekne Turları Nereye Uğrar?

Foça Adalarından bazıları ve Foça’ya yakın koylar tekne turlarının vazgeçilmez duraklarıdır. 

Fener Adası

Çoğunlukla tekne turunun başında uğranılan bu adada bir plaj olmasa da kıyısı yüzmeye oldukça elverişlidir. Denize girecek sessiz sakin bir koy arayanlar için birebirdir.

Orak Adası

Yüzerek kıyıya çıkılabilecek bir diğer Foça adası da adını orak şeklindeki çıkıntısından alan bu adadır. 

Siren Kayalıkları

Rüzgarlar ve dalgalarıın etkisiyle bembeyaz bir renk alan Siren Kayalıkları, Akdeniz foklarına da ev sahipliği yapıyor. Tekneye yaklaşan fokları görme ihtimaliniz çok yüksektir. Fakat tehlikeli olduğu için bu bölgede denize girilmemektedir.

Fransız Koyu

Bir döneme damga vuran efsanevi tatil mekânı, günümüzde boştur ve atıl durumdadır. Kıyıya yüzerek kumlu plajın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kosova Koyu

Çoğu tekne turunun yemek molası, bu koyda verilir. Açıklarında denize girebileceğiniz veya plajında yüzebileceğiniz koy, ağaçlarla kaplı nefis bir doğaya sahiptir.

Hayırsız Ada

Belli bir açıdan bakıldığında ülkemizin kurucusu Atatürk’ün silüetini andıran adanın en bilinen özelliği budur. Tekne turlarının da yakınından geçmesinin sebebi bu özelliğidir. Bu destinasyonların yanı sıra İngiliz Burnu veya Fener Adası gibi yerlerde de durabilen teknelerin güzergâhı için anlaşacağınız tekneyle önceden konuşabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. Foça’da deniz çoğu zaman sakindir, dalgalar çok ender görülür. Bu nedenle günübirlik Foça tekne turları sizin için oldukça keyifli geçecektir. 

Foça Tekne Turlarında Ne Yemek Verilir?

Yemekli tekne turları, öğle yemeği için farklı seçeneklere sahiptir. Çoğunlukla deniz ürünlerinin yer aldığı bu menülerde balık, makarna ve salata gibi seçenekler bulunur. Bazı tekne turları farklı damak lezzetlerine hitap etmek adına tavuk ve köfte gibi alternatifler de sunar. Ancak çoğunluk, deniz ürünlerini tercih eder. Foça tekne turu için tekne tercihinizi yapmadan önce, tur yetkilisi ile görüşerek detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Foça Tekne Turu Kaç Saat Sürer?

Çoğunlukla Foça tekne turları sabah 11.00 civarında başlar, akşamüzeri 17.00 dolaylarında sona erer. Denize olan geniş sınırı, Foça tekne turları için oldukça ideal rotaların oluşturulmasını sağlar. Diğer Foça tekne turu alternatifleri ise saat 17.00’dan saat 00.00’a kadar devam eden, saatlik tekne turlarıdır.

Foça Tekne Turu Fiyatları Ne Kadar?

Foça tekne turu fiyatları her yıl değişkenlik gösterir. Genel fiyat skalasının yanı sıra anlaşacağınız tekne turunun sunduğu olanaklar doğrultusunda da farklı fiyatlandırma gözlenmesi mümkündür. Foça tekne turu fiyatları hakkında güncel bilgileri ilgili yat firmalarından veya teknede görüşeceğiniz tur görevlilerinden alabilirsiniz. Tekne turu fiyatlarına çoğunlukla çay ve kahve ikramı ile öğle yemeğinin dahil olduğunu da hatırlatalım…

Benzer şekilde, kullanılan tekne tipi doğrultusunda da tur fiyatı değişkenlik gösterir. Gulet tipi geniş teknelerin yanı sıra özel olarak kiralanabilen tekneler ve yelkenliler de hizmet vermektedir. Detaylı fiyat bilgisini, tekne turu yetkililerinden alabilirsiniz.

Yenifoça ve Eskifoça Neresidir? 

Önce, en çok bilinen karmaşaya açıklık getirelim. Yenifoça, İzmir şehir merkezinin 80 kilometre kuzeybatısında, Foça’nın ilçe merkezinden ise 20 kilometre uzaktadır. Eskifoça ise herhangi bir karışıklık olmaması adına Foça ilçe merkezinin diğer adı olarak benimsenmiştir.

Festivallerin Şehri Foça

Bölge, özellikle yerel turistlerin büyük ilgisini çektiği için 2004 yılından bu yana her yaz Foça Belediyesi tarafından uluslararası bir festival düzenlenmektedir. Çoğunlukla üç gün sürecek şekilde geliştirilen festival programında konserler, söyleşiler, yelken ve sörf gösterileri, plaj futbolu gibi pek çok etkinlik ve eğlenceli aktivite yer alır. Bu festivalin yanı sıra Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali ile Phokaia Bağımsız Film Günleri gibi pek çok farklı festival de özellikle yaz aylarında Foça’da düzenlenen etkinlikler arasındadır.

Foça’da düzenlenen diğer belli başlı festivaller şu şekildedir;

  • Foça Caz Günleri
  • Cinatı Caz Festivali
  • What a Fest Foça
  • Rota Fest
  • Foça Karataş Briç Festivali
  • Foça Adaları

İzmir Körfezi açıklarında bulunan Foça Adaları, takımadalardır. Bu takımadalar, aşağıdaki isimlerle adlandırılır;

  • Fener Adası
  • Hayırsız Ada
  • İncir Adası
  • Atlas Burnu Kayalığı
  • Metalik Ada
  • Orak Adası
  • Pita Adası

Bu adalarda herhangi bir yerleşim bulunmamaktadır.

Siz de Foça gezi rehberi ile bölge hakkında daha çok bilgi sahibi olabilir.

{search:foca-otelleri,Foça Otelleri}

Yorumlar

Filiz Aksu 
24.08.2013
İzmir çıkışlı tekne turlar var mı? Ücreti nedir?
çağlar ertaş 
23.08.2011
Foça, tekne turlarımız ve balık turlarımız başlamıştır. 05543846122 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.