Filozoflar Şehrinde Antik Rotalar 'ATİNA'

Filozoflar Şehrinde Antik Rotalar 'ATİNA'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 27 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Filozoflar Şehrinde Antik Rotalar 'ATİNA'

Atina’nın coğrafi yakınlığı bir yana; Türklere gösterdikleri sıcak ilgi bile, sonbaharda “komşu”nun bu tarih ve eğlence kaynayan şehrine ziyaret için iyi bir sebep.

İsmi, koruyucu olan savaş tanrıçası “Athena”dan gelen; kozmopolit, modern bir şehir Atina. Antik çağlarda önemli bir ticaret-kültür merkezi olan; Aristo, Sokrates, Platon, Homeros ve daha birçok ünlü filozof ve bilim insanının yaşadığı bu şehre seyahat, ışıltılı tarihe yapılan hoş bir yolculuk olacak. Nerelere gideceğinizi bilirseniz; çocuklarınıza anlatabileceğiniz kalitede hoş anılarla döneceksiniz.

Oraya kadar gidip de Atina’nın en ünlü binasını ziyaret etmemek olmaz. Şehrin merkezinde ve deniz seviyesinden 150 metre yüksekte bir tepede yer alan Akropolis, eski Yunan’da kale ve tapınak olarak kullanılıyordu. Buradaki yapıların en ünlüsü Tanrıça Athena’nın baş tapınağı olarak inşa edilen, dev sütunlarla çevrili, dikdörtgen biçimindeki Parthenon. Bir diğer görmeden dönülmemesi gereken yapı, Panathinaiko Stadyumu. M.Ö. 330 yılında inşa edilen stadyum, Herodes Atticus tarafından 1896’daki ilk Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak üzere restore edilmiş. O tarihten beri de olimpiyat ateşi bu stadyumda yakılıyor ve dünyayı dolaşıyor. Tamamı beyaz mermerden yapılan tek stadyum olan Panathinaiko, zamansız bir yapı adeta.

{ad:0}

Haberin tamamı için: Elle / Ekim