Fethiye Çalış'ta Bahar Karnavalı

Fethiye Çalış'ta Bahar Karnavalı

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 22 Mayıs 2011
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Fethiye Çalış'ta Bahar Karnavalı

Bu yıl 4. kez gerçekleşecek olan Çalış Karnavalı, 22 Mayıs pazar günü başlıyor.

2011 yılının yaz dönemi yaklaşırken Fethiye Çalış'ı da karnaval heyecanı sarmaya başladı. 4. kez düzenlenecek olan bu karnaval, yerlilerin ve yabancı turistlerin kaynaşması amacıyla gerçekleştiriliyor. Buradan elde edilecek gelir ise yardıma ihtiyacı olan çocuklara veriliyor.

Bu anlamlı etkinlik bir hafta boyunca sürecek ve birbirinden güzel aktivitelere sahne olacak. Çalış'ın ana caddesi ve Yunus kavşağı arasında düzenlenen bu festivalde yol tamamen trafiğe kapatılacak. Yolun her iki yanına ise el yapımı yöresel hediyelik eşyaların bulunduğu stantlar yerleştirilecek.

{ad:0} Çalış

Tüm hafta boyunca 11:00 - 17:00 arasında açık olacak bu stantlarda birbirinden kıymetli el emeği ürünler satılacak. Bu etkinliğin 3. günü olan 24 Mayıs'ta Mimoza Restaurant'ta bir barbekü partisi gerçekleştirilecek.

25 Mayıs'ta sokak partisi ve Fethiye Çalış güzellik yarışması ile devam eden etkinliğin bilimsel günlerinde ise üniversiteden hocalar mikrofonu eline alacak. 26 Mayıs'ta caretta caretta deniz kaplumbağaları ve kuş rezervi hakkında bilgiler verilecek.

Çalış2

28 Mayıs'ta kordon boyunca karnaval görüntülerinin oluşturduğu bir sergi yer alacak ve Çalış Karnavalı'nın ana etkinliği olan Dolapdere Big Gang'in konseri ile etkinlik son bulacak.

Önümüzdeki hafta tatile gitmeyi planlıyorsanız ve Ege'nin güneyini keşfetmek istiyorsanız, bu anlamlı karnavala katılarak, baharı neşe içinde karşılayabilirsiniz.