Ege'nin Ömre Ömür Katan Tatil Beldesi: Datça

Ege'nin Ömre Ömür Katan Tatil Beldesi: Datça

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 24 Mayıs 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ege'nin Ömre Ömür Katan Tatil Beldesi: Datça

Bol oksijeni, dillere destan güzelliğiyle Datça insanın ömrüne ömür katıyor.

Ege’nin Gözde tatil beldesi Datça, 52 koyun bulunduğu Datça Yarımadası'nın gözbebeği. Oksijen bakımından dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en zengin bölgesi olan Datça, tarihi kültürel mirası, yeşil doğası ve masmavi sularıyla yazın olduğu kadar ilkbahar gezginlerinin de Türkiye’deki ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Bol oksijen ve büyüleyici masmavi sularıyla insanın ömrüne ömür katıyor sanki… Bu güzelliği görünce, “Tanrı kulun uzun ömürlü olmasını isterse Datça’ya bırakır” diyen ünlü tarihçi Staron’a katılmamak mümkün değil! Datça’nın göz alıcı mavi sularının güzelliğine hayran kalan isimler arasında ünlüler bile var; Prens Charles, Tom Hanks ve Bill Gates, Datça’da mavi tura çıkıp bu sulara hayran kalan isimlerden.

{ad:0}

Datça’da Akdeniz’le Ege’nin birleştiği nokta, Dor İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bulunan Knidos’u ve Eski Datça, Selimiye, Reşadiye ve Hayıtbükü’nü mutlaka görmelisiniz. Mehmet Ali Ağa Konağı, Reşadiye Camii ve Emcik köyündeki tapınak kalıntılarının da Datça’nın en önemli tarihi mirasları olduğunu hemen ekleyelim.

Datça’nın en büyüleyici koyları arasında Palamutbükü, Sarı Liman, Domuz İni ve Bencik Koyu yer alıyor. Sessizlik arayanlar için ise rengarenk balıklarıyla Akvaryum harika bir seçenek olabilir.

Dalaman Havalimanı’na kara yoluyla iki saat uzaklıkta olan Datça’ya İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gün boyu kalkan otobüslerle çok kolay ulaşabilirsiniz.

Datça otellerinde konaklama planınız varsa, Köyceğiz'e mutlaka uğrayın. Hatta Köyceğiz otellerinde de 1-2 gün konaklayın...

Haberin tamamı için: Seninle / Mayıs

Yorumlar

Tuba Altuğ 
16.05.2021
Guzel bir bilgi paylasimi tanitimi DATCA ileilgili. Degisik tanitimlar icin teşekurler