Bursa'nın Saklı Cenneti 'Suuçtu Şelalesi'

Bursa'nın Saklı Cenneti 'Suuçtu Şelalesi'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 28 Mayıs 2012
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Bursa'nın Saklı Cenneti 'Suuçtu Şelalesi'

Doğallığı ile misafirlerine içtenlikle kucak açan Suuçtu Şelalesi, tarihi ve doğasıyla göz kamaştıran Bursa’nın gizli kalmış bir cenneti…

Havada asılı kalan su tanecikleri, rengarenk kayaların gizemli dokusu, yeşilin neredeyse her tonu, kulağınız sağır edecek kadar gürül gürül akan şelalenin çağlama sesi… Bursa’ nın gizli kalmış cenneti Suuçtu Şelalesi, doğallığı ile misafirlerine içtenlikle kucak açıyor.

{ad:0}

Türkiye şelaleleri arasında hatrı sayılır bir yeri olmasına rağmen sapa bir noktada olmasının gizemini yaşıyor bu koca şelala… Yakınına gelir gelmez hemen yanına koşmak ve kendinizi şırıl şırıl çağlayan su sesine bırakmak istiyorsunuz. Suuçtu Şelalesi’nde su gerçekten de uçuyor.

Mustafa Kemal Paşa ilçesine 17 kilometrelik uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi’nin bölgesine Çataltepe deniyor. Muradiyesarnıç Köyü’ne çok yakın olan şelale, Bursa'nın meşhur nehirlerinden Karadere’in üzerinde yer alıyor.

Rengiyle misafirlerini hayli şaşırtabilecek olan Suuçtu’nun suyu, içilebilir nitelikte. Fakat şişelenip satılmasın ve suyu azalmasın diye su doldurulması, Orman Bölge Müdürlüğü’nce yasaklanmış. Bunca doğal güzelliği bir arada barındıran bu bölgenin geçmiş zamanlardaki ismi ise Krimasti’ymiş. Bu ismin, Kirmastarya adında zengin bir Rum kadının isminden geldiği biliniyor.

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştıran Bursa’da, bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen o kadar çok yer var ki… Hepsi de ziyaretçileri tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Etrafı ağaçlarla çevrili olan Suuçtu Şelalesi’nin en üst noktası ise deniz seviyesinden 500 metre yüksekte bulunuyor. Oradaki küçük tesislerde alabalık yemek ise Suuçtu’nın keyfine keyif katan diğer bir dokusu…