Bu Mevsimde İlklerin Şehri Bergama'yı Keşfedin

Bu Mevsimde İlklerin Şehri Bergama'yı Keşfedin

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 08 Ocak 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bu Mevsimde İlklerin Şehri Bergama'yı Keşfedin

İzmir'e bağlı bir ilçedir her köşesinden müzik seslerinin yükseldiği, zamanın telaşsızca akıp geçtiği, dünyaca ünlü tarihi eserlere ev sahipliği yapan ve Ege ruhunu sonuna kadar yansıtan Bergama. Anadolu'da yaşamış uygarlıklar içinde tarih boyunca hep önemli bir merkez olan ilçe doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında sıcakkanlı ve misafirperver insanlarıyla da çeler gönlünüzü.

İlklerin şehri olan, bir dağın tepesine kurulmuş, vakti zamanında muhteşem bir uygarlığın yaşadığını hissettiren tarihi bir yerdir Bergama. İlk parşömenin yapıldığı yer, ilk doğal tedavi, ilk Asya Kütüphanesi, ilk yerel festival, ilk telkinle tedavi yöntemi psikoterapi ve ilk kent imar yasası gibi birçok ilklere de imza atan Ege'nin ritim duygusu gelişmiş ve samimiyetini yitirmemiş bir ilçesidir Bergama.

Küçüklüğünden beklenmeyecek sürprizlerle doludur şirinlikte sınır tanımayan, adım attığınız anda mıknatıs gibi çeken Bergama. Hellenistik dönemden Selçuklu'ya, Osmanlı'dan günümüze uzanan birçok tarihi güzelliği bünyesinde bulunduran Bergama, ona yakından dokunmak isteyenleri farklı bir atmosferde karşılıyor.

{ad:0} Bergama

Bergama'nın en bilinen ve en çok ziyaretçi çeken mahallesi Kale Mahallesi'dir. Halk arasında 'Ne yerde ne gökte mahallesi' olarak bilinir ve ziyaret edenleri asırlar öncesine götürür. Tarihin büyüsündeki mahallede hayat ilk günkü gibi sürerken, yapıların sağlamlığı dikkatlerden kaçmıyor. Birçok Rum ve Osmanlı evinin bulunduğu, asırlar öncesine götüren Kale Mahallesi adeta bir kültür fotoğrafı gibi.

Kimileri tarafından gizli kalmış, kimileri tarafından ise keşfedilmiş bir hazine olan Bergama, dünyaca ünlü tarihi eserleri, sokaklarından yükselen müzik sesleri, Ege'ye has telaşsız hali ile bekliyor sizleri.