Bozcaada Ayazma Plajı
Bozcaada Ayazma Plajı - Görsel 1
Bozcaada Ayazma Plajı - Görsel 2
Bozcaada Ayazma Plajı - Görsel 3
Bozcaada Ayazma Plajı - Görsel 4
6 Fotoğraf
3.7/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretli

Bozcaada Ayazma Plajı Hakkında

Havaların ısınması ve yazın gelmesiyle birlikte pek çok kişinin ilk akın ettiği yerler genelde plajlar olmakta. Sıcak havayı denizin serin sularıyla dengelemeye çalışan pek çok insana rastlamak mümkün. Özellikle ülkemizde sıklıkla ziyaretçi akınına maruz kalan Ayazma Plajı yıl içinde binlerce insana ev sahipliği yapar. Sürekli olarak ziyaretçi akınına uğrar. Sahip olduğu doğal güzellikler ve berrak deniz suyu sayesinde insanların odak noktası haline gelir. Ayazma Plajı kendi içinde pek çok özelliğe sahip olan bir alan. Çeşitli kamp alanları bulunması konaklama ihtiyacını da giderebilmekte. Güzel bir tatil deneyimi yaşamak için gezi rehberinize mutlaka Ayazma Plajı’nı dahil etmelisiniz.

Bozcaada Ayazma Plajı Nerede ve Plaja Nasıl Gidilir?

Ayazma Plajı tatil yapmak veya kafa dinlemek için sıkça tercih edilen bir bölge. Bu kadar rağbet gören “Bozcaada Ayazma Plajı nerede?” sorusu da sık sık sorulanlar arasındadır. Plaj, Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yer alıyor. Bozcaada, Çanakkale şehir merkezine oldukça yakın bir bölgede kalır. Ulaşım açısından kolay bir yerde olması plajın avantajlı durumlarının başında gelmekte. Bozcaada'ya feribot ile geçiş yapabilmekte mümkün. Çanakkale’ye karayolu ile ulaşım sağlandıktan hemen sonra Bozcaada’ya feribotla geçiş yapabilirsiniz. Bozcaada Ayazma Plajı ulaşım açısından da son derece kolaylık gösterir. Feribot kullanımı en hızlı ulaşım seçeneklerinin başında geliyor. Fakat feribot kullanmak istemiyorsanız bu adaya Tekirdağ ve Gelibolu üzerinden karayolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Bozcaada'ya geldikten hemen sonra 15 dakikalık kısa mesafeden sonra plaj gelebilirsiniz. Bozcaada içinde Ayazma Plajı’na giden çeşitli minibüsler bulunmakta. Bu minibüsleri kullanarak ulaşımı kolay bir hale getirebilirsiniz. 

Ayazma Plajı’nın Özellikleri

Bozcaada Ayazma Plajı kendi içinde pek çok özelliği bulunan bir plaj. Gerek ulaşım kolaylığı gerekse deniz suyunun özelliği plajın sıklıkla tercih edilmesine neden olmakta. Plajın genel özellikleri şu şekilde sıralanmakta;

  • Plaj içerisinde istediğiniz her türlü tatil yapma olanağına sahipsiniz.
  • Plaj da istediğiniz zaman dilimleri içerisinde denizi kullanabilirsiniz.
  • Ayazma Plajı içinde kamp yapabilmek için pek çok alan bulunuyor.
  • Plajın içerisinde yemek yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunmakta.
  • Sauna ve çeşitli eğlence yerleri de plajın sizlere sunduğu avantajlardan birkaçı olarak değerlendirilir.
  • Ayazma Plajı’nın suyu oldukça soğuk bir yapıya sahip. Bundan dolayı su kullanımı yapılırken dikkat edilmesi gerekmekte. 
  • Plaj genel olarak kumsaldan oluşmakta. İnce kum taneleri sayesinde kum üzerinde rahatlıkla yürüyebilme imkanına sahipsiniz.
  • Plaj içinde yapılabilecek tek aktivite denize girmek değil. Bunun yanında her türlü eğlence imkanları plajın sunmuş olduğu avantajlı özellikler arasında yer alır.
  • Ayazma Plajı dalgasız bir plaj. Bunun nedeni ise sahilin yaklaşık olarak 100 metre ilerisinde bulunan resifler sayesinde gelen dalga bu alana çarparak yumuşar. Sahilin kıyı şeritlerine gelene kadar da dalga iyice yumuşayarak gözden kaybolur.

Bozcaada gezilecek yerler söz konusu olduğunda öne çıkan Ayazma Plajı, adanın en büyük plajlarından biri. Küçük sarı ve ince kumlarla bezenmiş olması da büyük avantajları içinde yer almakta. Ayazma Plajı’nda tesislerin ve çeşitli restoranların bulunması adayı daha da cazip kılması bakımından son derece önemli. Bu kadar çok özelliğe sahip olan Bozcaada Ayazma Plajı nasıl gidilir sorusu da farklı şekilde cevaplanabilir. Ulaşım bakımından çok seçenekli olması plaja giden kişi sayısını da arttırmakta. Özel aracınızla adaya ulaşabileceğiniz gibi saat başı iskele bölgesinden sefer düzenleyen minibüsler de ile de adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. İster günübirlik gidip dönün isterseniz de uzun süreli konaklama yapacak olun Ayazma Plajı görülmeye değer yerlerin başında gelir. Konaklama açısından da plaj çevresinde birçok otel ve pansiyon bulunmakta. Kalmak istediğiniz gün sayısını göz önünde bulundurarak otellerden oda kiralayabilirsiniz. Bunun dışında konuk ev adı verilen çeşitli evleri kiralayarak kendi evinizdeymiş gibi huzurlu bir tatil dönemi geçirebilirsiniz. 

Yorum / Değerlendirme

3.7/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
Bozcaada Ayazma Plajı
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?