Bosna Hersek’in Denize Ulaşan Tek Noktası 'Neum'

Bosna Hersek’in Denize Ulaşan Tek Noktası 'Neum'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 17 Temmuz 2012
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Bosna Hersek’in Denize Ulaşan Tek Noktası 'Neum'

Bosna Hersek’in denize ulaşan tek noktası Neum, turistlerin en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biri.

Adriyatik kıyısında küçük bir tatil şehri olan Neum, Bosna Hersek’in denize ulaşan tek noktası. Bu olağanüstü güzellikteki tatil kenti, turistlerin en çok tercih ettiği tatil bölgeleri arasına gireceğe benziyor.

{ad:0}

Bosna-Hersek’in Adriyatik Denizi’ne tek çıkış noktası olan Neum, 21 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip. Yaklaşık 4 bin 700 olan nüfusunun yüzde 90’dan fazlasını Hırvatlar, geri kalan kısmını Sırplar ve Boşnaklar oluşturuyor.

Hersek-Neretva kantonunun parçası olan şehir, Hırvatistan’ın kıyı şeridinde küçük bir kesinti oluşturuyor. Bir limanı yok. Tam önünde de açık denizi yok; ancak Hırvatistan’ın Peljesac yarımadasına sahip.

Neum’dan Karadağ şehirlerine ve ülkede bulunan şehirlere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Dubrovnik’e 60 kilometre, Mostar’a 70 kilometre uzaklıkta konumlanan Neum, bir Bosna-Hersek şehri olsa da, bölgeden geçen ana yok Hırvat Ulusal Karayolu. Mostar’dan Neum’a ulaşmak için Hırvatistan sınırını aşmak gerekiyor.

Bugün Neum harika otellerle dolu bir tatil belddesi. Yazları kalabalık, kışları ise bir o kadar sessiz. Kayalık ve taşlık plajları var. Adriyatik kıyılarına gelen yabancı turistler, genellikle Neum’da kalmayı tercih ediyor. Çünkü Hırvatistan’a göre ucuz ve müthiş bir tatil geçirme imkanı tanıyor.

Haberin tamamı için: Voyager / Temmuz