Bavulları Hazırlayın! Kerpe'ye Gidiyoruz

Bavulları Hazırlayın! Kerpe'ye Gidiyoruz

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 15 Ağustos 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bavulları Hazırlayın! Kerpe'ye Gidiyoruz

İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan ve trafiğe takılmadan gidebileceğiniz bir bayram tatili istiyorsanız Kerpe tam size göre!

Yeşil ve mavinin uyumunu güneye inmeden yaşama imkan veren Kerpe, eski bir Ceneviz koyu ve doğal bir liman özelliğine sahip. İstanbul'a yakın olması sayesinde popülerliğini her geçen sene arttıran Kerpe, 2007 yılından bu yana turizm bölgesi olarak anılıyor. Bozulmamış yapısı, Akdeniz ve Ege'yi aratmayan denizi ve sırtını ormanlara dayamış manzarasıyla Kerpe, misafirlerine son derece tazeleyici bir hava sunuyor.

Karadeniz karakteri göstermeyen denizinin sığ ve durgun olması, Kerpe'yi özellikle çocuklu ailelerin gözbebeği haline getirmiş. Bu şirin tatil yerinin belki de tek sıkıntısı, geniş bir kumsala sahip olmaması.

{ad:0}

Keşifçi ruha sahip olanlar, tatlı suyla deniz suyunun birleştiği Sarısu'ya yürüyüş düzenlenebilir Kerpe'de... Açık deniz özelliği olan Kerpe Sarısu plajında geniş bir kumsal mevcut. Ayrıca yine burada bulunan "Kayalıklar Bölgesi", Kerpe'ye gelen hemen herkesin uğradığı bir nokta. Bölgedeki kayaları ve taşları detayları incelediğinizde bunların dalgalarla yüzyıllar içinde doğal olarak bu hale geldiğini görüyorsunuz.

Kerpe kayalıklarında bulunan ilginç mağaralar, tatilinde heyecan arayanları buraya çekebilir. Özellikle kayaların altındaki boşluklar, dalış sporu meraklıları için ideal. Kaya tırmanışı, trekking, dalgıçlık, balıkçılık, hiking ve yüzme gibi uğraşlarla ilgileniyorsanız, Kerpe sizin için ayrı bir cazibeye bürünecek.

Haberin tamamı için: Hafta Sonu / 15-21 Ağustos