Babadağ
Babadağ - Görsel 1
Babadağ - Görsel 2
Babadağ - Görsel 3
Babadağ - Görsel 4
+ 7 Fotoğraf
5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Babadağ Hakkında

Babadağ konum bakımından Türkiye’nin güney batısında yer alır. Batı Akdeniz’de bulunan Muğla’nın Fethiye ilçesinde konumlanmakta olan dağdır. Bu dağın birçok özelliği bulunur. Fethiye gezilecek yerler arasında önemli noktalardan birini oluşturur. Dağın çeşitli özellikleri pek çok kişinin de ilgisini çekiyor. Özellikle birçok sporun yapılabildiği bu dağ sporcuların da gözdesi konumunda. Fethiye'ye gittiğiniz takdirde bu dağı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Dağ ekstrem sporlara uygun özellikler gösteriyor. Birden fazla zirvesi bulunduğu içinde bu tarz uygulamalara elverişli bir hali bulunuyor.

Babadağ’ın Özellikleri Nelerdir?

Babadağ Muğla ilinde bulunan, üç zirvesi olan bir dağ çeşidi. Bu üç zirveden en yüksek rakımlı yer 1,969 metredir. İkinci zirve ise 1,400 metredir. İkinci zirveye “Karatepe” adı verilir. Bu üç zirve de birbiriyle karşılıklı bir durumda. Bitki türü bakımından oldukça zengin olan bu dağ, gidilip görülmeye müsait bir durumda. Özellikle doğa sporları, yürüyüşler gibi aktiviteleri kolaylıkla yapabilme imkanına sahipsiniz. Peki bunca önemli detayları bulunan Babadağ’ın genel özellikleri arasında öne çıkanlara bazı örnek vermek gerekirse;

  • Yamaç paraşütü, Babağdağ’da yapılabilecek aktivitelerden biri olduğundan önemli bir turizm eğlencelerinden birini oluşturuyor.
  • Babadağ'ın eteklerinde çeşitli aktiviteleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunlar içinde piknik yapma, kamp kurma veya yamaç paraşütü gibi detaylar bulunur.
  • Oldukça geniş bir alana sahip olmasından dolayı da yapacağınız tüm etkinliklerde eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.
  • Bu dağın önemli özelliklerinden biri Karatepe adı verilen zirvenin denize uzaklığının hemen hemen 5 kilometreden ibaret olmasıdır. Bu da zirveden denize doğru rotalı bir şekilde yamaç paraşütü yapabilme imkanı sunuyor.
  • Yaz kış turistik bir alan Babadağ, en çok yaz aylarında rağbet görmekte.
  • Yüksekliği ve avantajlı manzarasından dolayı pek çok turistin ilk uğrak noktalarından biri.
  • Yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin zirveye tırmanması gereken yaklaşık olarak 30 ile 40 dakika kadar yol uzunluğu bulunmakta.

Tüm bu özellikler ve daha niceleri Babadağ’ı cazip kılan fırsatlar içinde yer alıyor. Yerli ve yabancı pek çok turisti çeken bu alan sadece yamaç paraşütü yapmak veya ağaçlar arasında oturmaktan ibaret değil. Bunun dışında yörenin leziz yemeklerini de tadabileceğiniz çok çeşitli restoranlar bulunur.

Babadağ'a Nasıl Gidilir?

Bunca avantajlı güzelliklerin bulunduğu “Babadağ nasıl gidilir?” sorusu da sık sık sorulur. Babadağ, Fethiye içinde olduğundan dolayı öncelikle Fethiye’ye giriş yapılmalı. Babadağ ile Dalaman Havalimanı arasında yaklaşık 50 kilometrelik bir mesafe bulunur. Uçak, şahsi araç veya şehirlerarası otobüsler ile Fethiye’ye giriş yaptıktan hemen sonra Babadağ’a gitmek artık çok daha kolay. Fethiye veya Ölüdeniz’den Babadağ’a direkt olarak giden çeşitli toplu taşıma araçları bulunur. Bu araçları kullanarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun dışında şahsi aracınız ile de Ölüdeniz’den direkt olarak yola çıkıp Babadağ’a ulaşabilirsiniz. 

Babadağ, Türkiye üzerinde karıştırılan bir alan. Muğla ilinde bulunan Babadağ ile Babadağ Denizli oldukça sık karıştırılmakta. Denizli’de bulunan Babadağ bir ilçeyi temsil ederken Muğla’da bulunan Babadağ bir dağı temsil etmekte. Muğla/Babadağ’a gelirken bu detaya özen göstermeniz ve dikkat etmeniz yanlış bir yere gitmekten sizi kurtaracaktır. Babadağ neresi ve Babadağ’a nasıl gidilmekte sorularının cevapları bu şekilde verilebilir. Babadağ’da istediğiniz aktiviteleri yaptıktan hemen sonra Ölüdeniz’e yukarıdan baktığınız bir manzara eşliğinde yemek yiyebileceğiniz, kahve içebileceğiniz restoranlar bulunur. Özellikle dağın zirvesinde bulunan restoranlar, kafeler direkt olarak Ölüdeniz’e yukarıdan bakabilmenizi sağlar. Bir yandan manzarayı seyredip kahvenizi içerken bir yandan da yamaç paraşütü yapan insanları görebilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Babadağ
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?