İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı
İstanbul Havalimanı - Görsel 1
İstanbul Havalimanı - Görsel 2
İstanbul Havalimanı - Görsel 3
İstanbul Havalimanı - Görsel 4
+ 5 Fotoğraf
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz
Telefon

İstanbul Havalimanı Hakkında

Resmi olarak açılışının 29 Ekim 2018’ de yapıldığı İstanbul Havalimanı, 76, 5 milyon metrekarelik bir alanda konumlanmaktadır. Şuan birinci faz kapsamında terminal binasının kapasitesi 2 pist ve 90 milyon yolcudur ve tüm fazların tamamlanması halinde yıllık 200 milyon yolcu ağırlama kapasitesine sahip olacağı öngörülmektedir.

Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan İstanbul Havalimanı, Avrupa Yakası’ nda Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında, Terkos Gölü’ ne yakın bir alanda inşa edilmiştir. Üç yüzden fazla destinasyona uçuşun gerçekleştirilmesi beklenen İstanbul Havalimanı’ nın, ilk aşamada 16 bin, sonrasında 225 bin kişiye istihdam sağlaması beklenmektedir.

Yolcuların konforu için hızlı geçiş sistemlerinden internet bağlantısına, akıllı otopark sistemlerinden yeme-içme alanlarına hatta büyük bir sağlık merkezine kadar pek çok detay yer alacak. İstanbul Havalimanı’ na ulaşım için ise birden fazla alternatif olması planlanmaktadır.

İETT otobüslerinin yanı sıra 2021 yılında hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla ziyaretçiler şehrin pek çok semtlerin kolaylıkla ulaşım sağlayabilecek. Böylece yolcular yeni havalimanından turistik semtlerden Taksim’ e dilerse hızlı tren ile ulaşım sağlayabilecek ya da özel araçla yalnızca 15 dakikada varabilecek.

Yorum / Değerlendirme

İstanbul Havalimanı
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?