Andaman Denizi'nin İncisi Phuket Adası

Andaman Denizi'nin İncisi Phuket Adası

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 08 Ağustos 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Andaman Denizi'nin İncisi Phuket Adası

Güney Tayland’da Andaman denizi kıyısında bulunan Phuket Adası, turistleri yıllardır bir mıknatıs gibi kendine çekiyor.

Tayland’daki en büyük ve de en turistik ada olan Phuket güney Tayland’da Andaman denizi kıyısında bulunuyor. Ana karaya küçük bir köprü ile bağlı olan Phuket Adası, gerek doğal güzellikleri, gerek sualtı zenginlikleri, gerekse renkli gece hayatı ile turistleri yıllardır bir mıknatıs gibi kendine çekiyor.

Phuket, Tayland’ın genel olarak “Güney İncisi” olarak anılır ve Tayland’daki en geniş adadır. Toplam uçuş süresi 13 saat olmakla beraber, Türkiye’den 5 saat ileridir. Bu tropik cennet kuzeyden güneye 48 kilometre ve doğudan batıya 21 kilometre uzunluğunda, bir dağ sırası ve batı kıyısına doğru uzanan çoğunlukla kuzey-güney yönlü vadileri bölünür. Bu, ülke topraklarının yaklaşık yüzde 70’ini kapsar.

{ad:0}

Taylan’a ait 50’den fazla ada ve adacığın en büyük ve en önemlisi olan Phuket, son 2 yıldır gezi dergilerinin gözdesi ve bir numarasıdır. Tropik iklimi sayesinde yıl boyu sıcak olan ada, Uluslararası Golf Federasyonu’ndan tescilli golf sahaları ve THAI masajı ile ünlüdür. Andaman Denizi’nin zümrüt sularına bakan adada doğa harikalarının yanı sıra herkese hitap eden renkli bir gece hayatı göze çarpmaktadır.

Ada, sizlere keşfetmeniz ve hoşlanmanız için birçok farklı bakış ve his sunar. Muhteşem koylar ve palmiye ağaçları ile süslü beyaz kumsallar, pırıl pırıl bir deniz, konuksever isanlar, lezzetli deniz ürünleri, sayısız spor ve eğlence alternatifleri ve tropikal bitki örtüsü… Nane ferahlığında soğuk havlu ikramı, tropik iklimde yetişen meyvelerden sunulan meyve kokteyli ile kendine özgü bir misafirperverlik sergileyen bu güzel ada halkından, dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz saygı ve güler yüze şahit olacaksınız. Hepsi de gerçekten unutulmayacak bir seyahatin, birbirinden güzel ayrıntıları olarak Phuket’te buluşuyor.

Haberin tamamı için: In City / Ağustos