Gebekse Koyu
Gebekse Koyu - Görsel 1
Gebekse Koyu - Görsel 2
Gebekse Koyu - Görsel 3
Gebekse Koyu - Görsel 4
6 Fotoğraf
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Gebekse Koyu Hakkında

Gebekse Koyu, Marmaris Çiftlik Koyu’ nun hemen yanında yer almaktadır. Orhaniye’ nin yaklaşık 11 km güneydoğusunda yer alan Çiftlik Koyu’ na, Bayır Köy üzerinden gidilmektedir. Bayır’ dan ileriye devam edince Söğüt’ e yönelen asfalt yol üzerinde yaklaşık 1 km sonra Çiftlik ayrımı tabelası bulunmaktadır.

Çiftlik ayrımı tabelası belli belirsizdir, o yüzden yavaş ve dikkatli gidin ki sapağı kaçırmayın. Çiftlik tabelasından saptıktan sonra yol biraz yokuştur. Bu yokuşu kısa bir süre tırmandıktan sonra Çiftlik Koyu’ na doğru yokuş aşağı iniş başlar.

Bu iniş anında altınızda muhteşem manzarasıyla Çiftlik Koyu’ nu gördüğünüz yerde kısa bir mola verebilisiniz. Bu noktada altınızda Çiftlik Koyu, arkanızda Hisarönü Koyu’ nun eşsiz manzarasıyla ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Çiftlik Koyu’ nun hemen yanı başında bulunan Gebekse Koyu’ na gitmek için bir sandala ya da tekneye ihtiyacınız vardır.

Karadan bu koya ulaşım maalesef bulunmamaktadır. Ulaşımı zor olan bu koya neden gitmeniz gerektiğine gelince de, koyun denizi mavinin binbir tonunu içinde barındırmaktadır. Tertemiz cam gibi bir su gelenleri kendine aşık ederek uğurlamaktadır.

Ayrıca Gebekse Koyu’ nun uç noktasındaki Gebekse Harabeleri ya da Gabekse tarihi kalıntılarını gezebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Harabelerin bir kiliseye ait olduğu düşünülmektedir. Gebekse Koyu, mavi yolculuğa çıkan teknelerinin başlıca uğrak noktaları arasında yer alır.

Bu koya sadece mavi tur tekneleri değil, koyu daha önce keşfetmiş özel tekneler de uğrar. Gebekse Koyu’ nun küçük çakıl plajından veya tekneden deniz gözlüğüyle ya da deniz maskesi ile suya dalıp su altının binbir rengini seyretmekten büyük keyif alacaksınız.

Yorum / Değerlendirme

Gebekse Koyu
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?